Ha újra akarom tanulni a fizikát, milyen átfogó könyvet ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Nem vagyok már középiskolás.2016. máj. 23. 13:28
1/28 A kérdező kommentje:
Jól sejtem, hogy először a középiskolás matekot kéne megtanulnom?
2016. máj. 23. 13:34
2/28 anonim válasza:
3/28 A kérdező kommentje:
Olyat tudsz, ami nem évenként veszi a matekot / fizikát, hanem összefoglalva?
2016. máj. 23. 14:29
4/28 anonim válasza:
5/28 anonim válasza:
Milyen szinten akarod tanulni? Ha középiskolás szinten, akkor nyilván a középiskolai fizikatankönyveket lehet ajnálani, vagy pl. Holics László Fizika című kétkötetes kis könyveit.
Egyetemi szinten pedig autodidakta módon igencsak nehéz, mivel ahhoz bizony sok matek is kell. Ha egy egyetemistának, aki mást nem csinál mellette, 5 évébe kerül, akkor egy "műkedvelőnek", aki emellett dolgozik, eltartja a családját, nyilván sokkal többe.
6/28 anonim válasza:
Ami matekból nem évenkénti: Obádovics: Felsőbb matematika
7/28 anonim válasza:
Feynman Mai Fizika. Nem fogod megbánni.
8/28 anonim válasza:
Ha nem a középiskolás fizikát (ez ugyan még nem derült ki), akkor én Budó Kísérleti fizikáját javasolnám, az középiskolád fizika után lépcsőfoknak jó. Ha jól látom, fent van a tankönyvtárban.
9/28 A kérdező kommentje:
Nekem csak simán középiskolai szintű fizika kéne, összefoglalva, ugyanígy matek. Köszi az eddigi válaszokat, meg fogom nézni őket, hátha ki lehet kölcsönözni könyvtárból.
2016. máj. 24. 08:53
10/28 anonim válasza:
Akkor még a Szalay-féle Fizika, általában zsebkönyv formátumban ismert, mint Obádovicstól a (nem felsőfokú) Matematika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!