Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ti mennyire hiszitek el, hogy...

Ti mennyire hiszitek el, hogy léteznek párhuzamos univerzumok (akár több millió, milliárd)?

Figyelt kérdés
2017. jan. 14. 18:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én sem úgy értettem, hogy a miénkhez hasonló értelmes élet, azért is írtam előbb intelligenciát. Az bármi lehet.

Ehhez jobban kéne ismerni a részecskefizikát, de szerintem egyesek ma már elég jól ki tudják számolni, hogy mi lenne, ha ez és ez az állandó más lenne. Nekem most csak rémlik, nem mondom biztosra, de úgy tudom, ahhoz is nagyon pontos állandók kellenek, hogy egyáltalán atommagok létrejöjjenek, vagy hogy a csillagokban végbe mehessen a fúzió.

Ha meg még ilyen alapvető dolgok sincsenek, ha az anyag nem tud szerveződni, akkor elég nehéz bármiféle intelligenciát elképzelni.

Nem azt mondom, hogy más paraméterekkel, más univerzumokban nem alakulhat ki szintén, de azt tartom a valószínűbbnek, hogy a legtöbben nem alakul ki, csak néhányban. Mintha véletlenszerűen egymás mellé dobnál 100 betűt. A legtöbb esetben értelmetlen zagyvaság lesz, de pár esetben kialakulhat belőle értelmes mondat.

2017. jan. 16. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!