Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A memória tényleg fejleszthető?

A memória tényleg fejleszthető?

Figyelt kérdés

Nagyon reál beàllítottsàgú vagyok;ami azt eredményezi,hogy nem igazàn tudok megjegyezni évszàmokat,és magolandó dolgokat.

Azt olvastam,hogy a memória fejleszthető?Van akinek màr sikerült?Ha igen milyen módszereket tudnàtok ajánlani? :))

2017. jan. 12. 13:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Reál beállítottságú vagyok, és pont ezért iszonyat jól meg tudok jegyezni minden évszámot, telefonszámot, képletet, stb, mindent, ami számokkal kapcsolatos. Szöveget magolni viszont egyáltalán nem tudok. De igen, a memória fejleszthető, de csakis gyakorlással.
2017. jan. 12. 13:22
 2/3 anonim ***** válasza:
A memória, meg a gyorsabb, összetettebb gondolkodás az agyban lévő idegek összeköttetésétől függ. Ha valaki sokat használja őket, minél több kiépül. Érdekes, hogy még nincs olyan szer, ami önmagától kiépítené ezeket, és akkor gyakorlatilag mindenki zseni lehetne.
2017. jan. 12. 13:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Mint az izom: a használattól fejlődik, ha nem használják, nincs szükség rá, sorvad. A természetben minden így működik.
2017. jan. 12. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!