Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy tanuljak törire ha...

Hogy tanuljak törire ha mindig elfelejtem?

Figyelt kérdés
Füzetbe mindig irunk vázlatot ami nem nagyon rövid. Azt szoktam megtanulni. De ha kövi órán veszünk újat az előzőeket máris elfelejtem. A többi tantárgyat meg tudom tanulni de a törit mindig elfelejtem. Szoktam néha ismételni de az se ér nálam sokat, azt is hamar elfelejtem. Hogy tanuljak hogy ne felejtsem el? Kérlek segítsetek

2016. okt. 4. 19:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Mondjuk kezdetnek ne néha ismételj, hanem gyakran.
2016. okt. 4. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
66%

Mondjuk ha nem magolnád az (önmagában) értelmetlen vázlatot, hanem elolvasnád ÉS megértenéd, értelmeznéd a könyvet, utána néznél a korszakoknak, általánosságban olvasott/tájékozott lennél, akkor nem lenne ilyen gondod.

Csak a buta ember tanul vázlatot.

2016. okt. 4. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:
51%
A magolás a memóriába való elraktározás. Ez erősen időleges, ha nem kötődik hozzá semmi, mert az ember agya elsősorban asszociatív. Ez azt jelenti, hogy amit értünk, az sok egyéb dologgal való kapcsolaton alapszik, ezért képesek leszünk önálló, új következtetésekre is. Ez az alapja a gondolkodásnak, azaz az ismeretek alkalmazásának. És ezért helytálló a #2 válasz. És kizárólag ez helytálló.
2016. okt. 5. 10:34
 4/4 anonim ***** válasza:
46%

Mindig kapcsold valamihez.

Gondold át, hogy mikre nem emlékszel? Hogyan éltek az akkori emberek? A sztorik? Az évszámok?

Van egy vicces sorozat, a magyar történelemről is. Vedd meg, és használd!

2016. okt. 5. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!