Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Diszkrét matematika, binér...

Diszkrét matematika, binér reláció és halmaz képe / inverz képe, nem értem?

Figyelt kérdés

Az alábbi definíciót valaki el tudja magyarázni, mégis mit jelent?

"Legyen R egy binér reláció, A egy halmaz. Az A halmaz képe az

𝑅(𝐴) = {𝑦 ∶ ∃𝑥 ∈ 𝐴 ∶ (𝑥 , 𝑦 ) ∈ 𝑅}. Adott B halmaz inverz képe az R−1

(B), a B halmaz képe az R−1

reláció esetén."

Főleg a " {𝑦 ∶ ∃𝑥 ∈ 𝐴 ∶ (𝑥 , 𝑦 ) ∈ 𝑅} " rész érdekelne, hogy a kettőspontok azok mit takarnak?

Amennyit értek a formulából: y, ahol létezik x ami eleme A-nak, ahol (?) (x, y) számpár eleme az R relációnak.

2017. jan. 7. 14:20
 1/3 anonim ***** válasza:

valószínűleg egy reláció képtartományáról és egy reláció inverzéről szól a definíció, de amit bemásoltál, az alapján én se igazán értem, hogy pontosan miről van szó...

ha esetleg tudnál linkelni/screenshotolni/ segítene, ha többet láthatnék az egész szövegből, vagy az is jó ha tudsz fejezetet/bekezdést/témakört írni.

2017. jan. 8. 23:24
 2/3 dq ***** válasza:

Az A halmaz képe azokból az y-okból áll, akikhez létezik (xeA), hogy xRy.

B inverz képe azokból az x-ekbõl áll, akikhez létezik (yeB), hogy xRy.

((bocsi, nem jelennek meg nálam a karaktereid, nem tudom mi van odaírva. Ezt a defet a wikipédiából néztem))

2017. jan. 8. 23:45
 3/3 dq ***** válasza:

A kettõspontot úgy olvasod ki hogy "hogy" élõszóban.

[link]

2017. jan. 8. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!