Utálok tanulni. Mit csináljak?
Nem arról van azó, hogy hülye vagyok, mert nem. Hanem az van, hogy én úgy szeretek tanulni, hogy olvasok. Indiánkönyvet, életrajzkönyvet, kultúrákról könyvet...
Dokumentumfikmeket nézek, vagy kilovagolok a természetbe, ilyesmi. Utálom a matekot és a fizikát megranulni, mert rohadt sok, és nehéz!
Nagyon jól tudom, hogy a továbbiakban nem lesz rá szükségem, de muszáj megtanulnom. :(
Mit csináljak?
Nem számít mi leszel. Már most tudható, hogy mindent utálsz, ami nem az öledbe hullik. És mindenkit utálni fogsz, aki többet ér el nálad.
Fogalmad sincs, miről beszélsz, de roppant nagy magabiztossággal állítod. Nézz meg egy nagyon okos embert. Ilyen magabiztosságot nem fogsz nála tapasztalni. Ő tudja, milyen sokat nem tud, és milyen sok mindenre lesz szüksége. Van egy természettörvény, amelyet nem érdekel, miként vélekednek róla: a tudás és a magabiztosság fordítva aránylanak egymáshoz. Igaz, ezt nem értheted, hiszen az arányosság matematika - amit utálsz.
A tanulás így működik. Könyvvitel tanárom mondta mindig azoknak, akik azt mondták, hogy szeretnek tanulni:
"Nem. Tanulni senki nem szeret. Te TUDNI szeretsz! Azt pedig mindenki szeret..."
Vannak jó tanulási technikák, elég sokat leírtunk itt.
Nézd vissza.
Azt elhiszem ,hogy nem szereted a matekot meg a fizikát, de amig iskolába jársz adigy tanuld, legaláb hármasra tudd.
Bisztos a szüleid is örülnének ha javítanál a jegyeiden.
Tudom hogy nehéz de meg kell tanulni.
"A tanulás még nem ártott meg senkinek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!