Hogyan kezdjek egy szinte teljesen sz@r nyelvet tanulni amit utálok?
Figyelt kérdés
A magyar határtól 10 kmre élek Romániában. Magyar iskolába járok de sajnos van román ora is heti 3x a tanárom meg egy magyargyülölö feminista pi cs@ eddig valahogy átmentem de most 11. elsö félévében megbuktatott mondjuk majdnem a fél osztályomal együtt. Most valahogy rá kell vegyem magam h tanuljak annyit h átmenjek. Én románul életemben kb 2x beszéltem akkor is tőmondatokban. Az utcában ahol lakok voltak román gyerekek akikel játszottam ők megtanultak magyarul mert játszani akartak velem. Amugy a német meg az angol megy társalgási szinten. De nem tudom ez a nyelv irritál engem olyan csunya a kiejtésük meg minden de valahogy muszáj lessz megtanuljam mert át kell menjek majd az éretségin is valahogy mert másképp lötek az egyetememnek mondjuk ebben igaza is volt anyumnak h hiába vagyok mindenből jó tanuló ha románból megbukok.2014. febr. 6. 16:09
1/9 anonim válasza:
Valahogy nem lehet kijátszani hogy ne románból kelljen érettségizned hanem valami másból helyette? Úgy megoldódna a probléma, továbbtanulás szempontjából.
Ha mindenképp kell tanulnod a románt gondolj arra hogy egyébként egy hasznos nyelv mivel állítólag ebből 3 nyelvet könnyen meglehet tanulni ezután. Ismerek olyat aki emiatt tanult románt. Ezt csak azért mondom hogy így hátha kis kedvet kapsz hozzá és azt jóval könnyebb tanulni ami érdekel valamennyire.
2/9 A kérdező kommentje:
Az a baj ugytudom h nem lehet helyetesiteni a románt valami másal de még akkor se garantált h átmegyek az éretségin románból ha meg is tanulom addigra a nyelvet a román anyanyelvüksem mennek át mind, mert elemezni kell verseket müveket mint magyarból
2014. febr. 6. 16:41
3/9 anonim válasza:
Próbálkozz vele, mert hátrányod nem lesz belőle! Tanárváltás nem megoldható esetleg?
4/9 A kérdező kommentje:
nem sajnos
2014. febr. 8. 20:37
6/9 A kérdező kommentje:
a nyáron valamennyire megtanultam és átmentem a vizsgán
2014. szept. 30. 19:51
7/9 A kérdező kommentje:
a helyesírásom is javult azóta ahogy látom xd
2014. szept. 30. 19:58
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. okt. 7. 23:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!