Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A gépesítéssel, az élet...

A gépesítéssel, az élet "kényelmesebbé" tételével teljesen "átalakul" az ember biológiailag, igaz?

Figyelt kérdés

A fejlett országokban a dolgozók nagy része ülőmunkát végez. A munkahelyre jármű visz; mindenhol lift, mozgólépcső van. Az otthonokban mosógép, mosogatógép stb. Az emberek lassan nem művelnek kertet, nem főznek, illetve a főzés is mirelit élelmiszerek kifőzéséből, kisütéséből áll.

Az irodai ülőmunka napi minimum 8 óra, de túlórákkal sokkal több lehet.

Akkor a lustaságról, az internet, tévé (média) hatásáról nem is beszéltem.

Pár évtized, és az ember fel se fog szinte állni.

Úgy fogunk kinézni, mint a Wall-e-ben az emberek:

[link]

[link]

Kb. még a beszéd által irányított robotokat is el tudom képzelni.

Szerintetek is így lesz?

2016. dec. 14. 20:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kinézetileg nem leszünk olyanok, mint a képen, de viselkedésileg és a körülmények tekintetében igen.
2016. dec. 15. 09:08
 12/22 anonim ***** válasza:

Elvben igen, sok millió év alatt.

A gyakorlatban nem.

Ebből azt érdemes megérteni, hogy e szempontból az ember biológiája az, ami elválaszt más fajoktól. A magasság és a kövérség például nem ilyen. Az alacsony és a magas ember biológiailag ember. Ugyanolyan. Akkor lesz biológiailag más, ha biológiai értelemben alapvetően eltér a mai embertől, annak legfőbb (elválasztó, megkülönböztető) jellemzőitől.

Egyébként pedig, igen, az ember, mint bármilyen más élőlény, alkalmazkodik a körülményeihez. Sőt, az ember minden más élőlénynél jobb eredménnyel, ami a tudatának köszönhető. Ebben az értelemben sokféle átalakulás képzelhető el, de csak olyan, ami az ember biológiájának (életének) feltételrendszerét még kielégíti. Például lehetséges, hogy a kövérséggel erősebb izomzat, csontok, több és oxigéndúsabb vér, erősebb tüdő is társul, egyszóval az ember lényegesen nagyobb lesz. Ez egy elvi lehetőség, akkor következik be, ha a természet így eredményesebb.

2016. dec. 15. 12:54
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem "átalakul", hanem leépül. Nem csak fizikailag, de szellemileg is.

https://www.youtube.com/watch?v=BFIRpJkKXsc

Szerencsére ez a folyamat nem tart olyan sokáig, mert nem fenntartható.

2016. dec. 15. 13:26
 14/22 A kérdező kommentje:
Én is így érzem, utolsó. ;)
2016. dec. 15. 14:05
 15/22 anonim ***** válasza:
A Kövér emberek nagy része sikertelen. a Kövérség elég nagy hátrány. Több betegség érinti őket pár találás stb. Mért gondolod hogy hosszó idő alat nem fognak kiszelektálodni?
2016. dec. 18. 22:03
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem a kinézetre gondoltam, hogy átalakul, mint a filmben, de az életmód mindenképp. A mozgáshiányos, ülő életmód nem feltétlen eredményez kövérséget, de semmiképp se egészséges.
2016. dec. 19. 07:45
 17/22 A kérdező kommentje:
Amúgy az egészséggel törődni, megfelelő folyadék és mennyiség, étkezés és mozgás, fárasztó, küzdelmes. Nem mindenkinek lesz ideje, türelme, tudása és nem is elvárható. Sokkal könnyebb, ha az életmód olyan: falun, esetleg néhány dolgot termelve, nem ülő munkát végezve...
2016. dec. 19. 16:11
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
Az egészséges életmód nem fárasztó és nem küzdelmes. Neveltetés, kultúra kérdése, ki milyen szemléletűvé alakul. És megfelelő hozzáállással a sport, megfelelő étrend, stressz csökkentése egyszerűen kellemes aktív tevékenység.
2016. dec. 19. 18:40
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom... Én nem szeretem igazán a gyümölcsöket, a zöldségeket pláne. El tudnék lenni napokig kenyéren, húson, rizsen, tésztán. Édességet viszont napi többször eszem. Pedig ezekkel ellentétesen neveltek! Tudatosan kell küzdenem a napi (többszöri) zöldség- és gyümölcsfogyasztásért. Tudatosan magamba tömködnöm. Ízesítetlenül iszom a teát, hogy legalább azzal is kevesebb cukor kerüljön belém. Van sport, amit szeretek, de havi egy-két laza sportolgatás elég lenne. Tudatosan erőltetek magamra sportolgatást. Más a hobbim, más érdekel jobban, ha van szabadidőm, ezer dolog tolong, amire használnám. Az unalom szó jelentését nem ismerem. A sport ezer plusz egyedik. Nem várható el, hogy mindenkinek a sport legyen a hobbija. Persze sok ember annyira túlhajszolt, hogy nem is alszik eleget, arra sincs ideje. Aludjon öt helyett 4 és fél órát, hogy sportoljon is? Mennyivel egyszerűbb, ha a testmozgás a napi teendők része, ha van szabadidő, az a családé, barátoké, a zenéé, az olvasásé, a főzésé... Nekem szívfájdalmam,hogy ma már nem is főznek az emberek általában!
2016. dec. 19. 20:54
 20/22 bollocks ***** válasza:
Amiért te lusta vagy sportolni, főzni és egészségesen táplálkozni, attól még nem lesz igaz az az általánosításod hogy erre más sem képes.
2016. dec. 19. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!