Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha 119-es az Iq-m menza teszt...

Ha 119-es az Iq-m menza teszt szerint akkor kb. hányasra kéne érettségiznem készülés nélkül?

Figyelt kérdés

A leírásban az áll hogy a 119 - "Átlagon felüli intelligencia" 1 pont híján pedig "Rendkívüli intelligencia" lenne, tehát tanulás nélkül körülbelül mire kéne képesnek lennem?

,,Átlag feletti inteligenciáról van szó. A főiskola ezeknek az egyéneknek nem csinál problémát és elvégzik probléma nélkül. Ha az egyén dolgos,elérheti a különleges munkahelyet a munka piacon. A népesség között találhatunk kb.12% embert ezekkel az IQ értékekkel."

Neee gyertek a sablondumákkal! Ez csak egy felvetés, nem kell hogy megfeleljen a valóságnak.

2016. dec. 5. 22:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
16%
Én ahányszor mértem mindig kiemelkedő eredmény lett 130 körüli de az egyetemet el sem tuldtam végezni mert egyszerűen nem kötött le hogy 100 tételt bemagoljak vizsgára mert szóról szóra kellett tudni meg ilyenek. Az érettségim viszont szín ötös lett de az már kb akkor ötös ha a nevedet le tudodírni helyesen.
2016. dec. 6. 03:16
 12/14 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Csak nem értem miért mondják mások hogy tanulás nélkül is meg lehet csinálni egész jól, ha valaki nem hülye. :)"

Kis részben igaz.

Ha jó értelmi és aritmetikai képességeid vannak, nem kell a matekhoz és fizikához a komplett függvénytáblát bemagolnod, mert egyes alapegyenletekből le tudod vezetni a többit.

Mondjuk az F=m*a képletet megjegyzed és nem kell bemagolnod az m-re és a-ra kifejezett alakot, mert azonnal kifejezed magad.

(ez most nagyon egyszerűsített példa volt).

Az értelmesség nem jeletni, hogy nem kell tanulni, csupán azt, hogy gyorsabb megértéssel gyorsabban válik tudássá a tananyag.

De tanulás nélkül nem fogod tudni, mikor volt a mohácsi vész vagy miről szól az Arany ember.

2016. dec. 6. 08:27
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Körülbelül közepesre lehet érettségizni készülés nélkül, egy kisebb rákészüléssel már elég szép érettségit lehet összehozni. Feltéve, ha semmiből sem érettségizel emelt szinten, de akkor nem fognak felvenni sehova. Na jó, a TTK-ra talán, de ott nem fogsz ezzel a módszerrel bent maradni.

Egy jó képességű nyolcadikos is simán megírja a középszintűt.

2016. dec. 6. 09:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az így mért Iq egy bizonyos felismerési, rendszerezési és asszociációs képességet mér. De ahhoz, hogy ez működjön, valamiféle tanult ismeretre van szükség. Mert különben mi a fenét rendszereznél, hasonlítanál, ismernél fel? Ha látsz egy kört meg egy négyzetet, akkor azokról tudsz egy csomó dolgot, amit nem is feltétlenül az iskolában tanultál meg. Tehát képes leszel bizonyos fokú elemzésre. Magasabb iq-val többre.

De ettől soha nem fogsz tudni történelmi ismeretekre szert tenni, nem fogsz tudni egy órát szétszedni, egy közepes számtanpéldát megoldani, egy hibás elektromos berendezésben felismerni a hiba okát (a megjavításról nem is beszélek). Ezeket bizony rendszerezetten meg kell tanulni. Erre szolgálnak a tanintézmények.

Azt pedig kellő nagyképűséggel mindig lehet mondani, hogy semmit se tanultam, mégis leérettségiztem. Egy okos gyerek, ha kezdettől (a számok és betűk megismerésétől) erősen figyel az órákon, bizony lehet, hogy otthon nem kell elővennie a könyvet. Aztán 12 év múlva elmondhatja, én semmit se tanultam az érettségire. Nem, persze. Csak az órákon keményen figyelt, hazafelé menet felidézte magában, és még számtalan módon tanult, bár ez kívülről nem látszott rajta. Tanulni sokféleképpen lehet, különösen, ha valaki megtanulta, hogyan lehet. Azonban tanulás nélkül (tehát ha valóban, semmi módon nem tanulsz) rendelkezhetsz te 180-as iq-va, bizony a világban tökhülye leszel.

Még azt is úgy tanultad meg, miképpen fogd a kést, hogy a karajt el tudd vágni. Csak már nem emlékszel rá. Mert valamikor 1-2-3 éves lehettél.

2016. dec. 6. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!