Nem értem, ez mit jelent és miért? (Középszintű matematika érettségis. )
Konkrétan nem értem ezt... Valaki elmagyarázná, miért nem 6!, azaz 720 az eredmény?
Mert bármelyik lehet a kezdőlap. Nincs megadva, melyik az első. Nem tudod megkülönböztetni (erre utal a szimmetria).
Hasonló helyzet: 6 gyerek egy egyenes padon 6! sorrendben ülhet le, de egy kerek asztal mellett már 6!/6, azaz 5!.
Fogsz egy lapot találomra, és befested az első színnel. A kérdés az, hogy mi lesz a többi öttel.
Ovodaban...:-)
Ha egy zart oldalu(1,2,3,4,5,6) gyumolcsot , poloskat stb...:-) 6szor forgatsz balra-jobbra , akkor vissza erkeztel az eredeti "indulashoz" ami nem jo !!!!! Ezert csak 5 fele forgas marad (5!=120) . Merre forogsz az a Te bajod (nem szamit)...:-)
Egy jo par dologban vilagszinten vagyok , Te is Ocsem ?
Hagyjuk a szorszal hasogatast , mert ahhoz tul "senki" vagy !
( Did You get that Bitch ? )
A 10 oldalu UFO-t 10 kulonbozo szinnel festik be ugy , hogy 1-1 laphoz egy szint hasznalnak . Hanyfele lehet ez a szinezes ?
(Ket szinezest akkor tekintunk kulonbozonek ha forgatassal nem vihetok at egymasba .)
Magyarul ez azt jelenti , hogy a 10. fordulat (10!) nem ervenyes , tehat akkor marad 9 fordulat ( 9-et permutaljuk) .
(A mai nyakatekert nyelveket nem igen ertem...)
A kerdezot nem erdekli , de ovodaban "mindent szabad" .
Ha az UFO nem forog , semmi baj (forognak a gyerekek) szines ceruzaval...:-) Ez esetben "mindent szabad" azt jelenti , hogy :
10.10.10.stb= 10 milliard... (szines UFO)
7-es ,
Na , mi van ? Kitalaltal egy uj kepletet (vagy csak forogsz te is) ?...:-)
3-as ,
"az elso helyesen mondta" Igen , abszolut helyesen !
"forgasszimmetriat" mit? ezt kinodban cipelted ide ?...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!