13 éves vagyok, és a matematika középszintű érettségi feladatlapot ki tudtam tölteni hibátlanul. Hogyan lehetne olyan ütemben tanulni, hogy egy hónap múlva az emelt szintűt is? Mert utána mennék az egyetemi matematikára.
Gyakorolni és olvasni hozzá az elméletet. Ehhez egy tematikát kell követni és menni fog. Mondjuk egyik évben az érettségi az általános 8.szintjének, máskor meg valóban gimi 4-nek felel meg.
Scharniczky Viktor tanár úrnak van egy jófajta gyűjteménye központi érettségi-felvételi feladatokból. Azokra gyúrjál szépen rá, azok nem a mai érettségi szinten vannak.
Középszintűt nem olyan nehéz kitölteni.
Ha egyetemre készülsz, ajánlom az alábbi könyveket figyelmedbe:
Bárczy Barnabás: differenciálszámítás.
Bárczy Barnabás: integrálszámítás.
Scharnitzky Viktor: differenciálegyenletek.
A matematika igazából ezeknél kezdődik.
A mai érettségi szinvonala bőven alatta van a régieknek. Az egyik előbbi hozzászóló válaszoló is igen jó könyvet ajánlott.
Forgasd őket bátran, lelkiismeretesen és szeretettel.
Nagyon szépen köszönöm, kedves utolsó :)
A Differenciálegyenleten kívül megvan mindkettő.
A feladatos könyvet letöltöttem.
Egyébként különösen a számelmélet és a mátrixok érdekelnek. Azokkal kapcsolatban tudnátok javasolni jobb könyveket?
Pont tegnap töltöttem le a Scharinczky féle mátrixszámítással kapcsolatos könyvet.
Obádovics: Lineáris algebra ill. Mátrixok és differenciálegyenlet rendszerek.
A bólyai könyv is jó, ami a mátrixokkal foglalkozik.
Tudom, régi kérdés, de:
Te jó ég. Nem sértésből írom, de van neked életed? Szórakozás, szabadidő, barátok, pihenés? Én már becsavarodtam volna ha ennyi idősen ilyen okos lettem volna :D viccen kívül. Egyébként őszinte gratulációm a tudásodhoz! Sokra fogod így vinni az életben!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!