Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy készüljek rá?

Hogy készüljek rá?

Figyelt kérdés

1 hét múlva megyek IQ tesztet írni (Mensa). Hogy "készítsem" fel az agyamat, hogy minél jobb eredményt érjek el? (A maximumot akarom kihozni magamból.) Egyek sok csokit a héten? Esetleg sport? (Pont most lettem náthás, plusz erre még rájött a tavaszi allergia...)

A teszt előtt pár órával egyek csokit/szőlőcukrot? Ezen a héten sokat fogok tanulni (magolás, mivel vizsgám lesz), szóval használatban lesz az agyam, de emellett még keressek agyjátékokat/rejtvényeket/sakkozzak?

Ha valaki tud jó módszert, írja le, hálás lennék. Előre is köszi!

("Az iq nem ér sokat"; "minek akarsz gyakoróni"; "a mensások hülyék"; az ilyen típusú hozzászólásokat, ha lehet, mellőzzétek, köszönöm szépen!)

2015. ápr. 27. 14:33
 1/4 Tengor ***** válasza:
51%

Pedig a miért akarsz gyakorolni kérdés jogos. Ha gyakorlás nélkül nem vagy elég jó, akkor csak egy papírod van, amit lehet mutogatni, de nincs mögötte semmi. Egy olyan papírt nyomtati is tudnál magadnak, pont annyi lenne az értéke.

Ha meg gyakorlás nélkül is megy, akkor minek torzítani?

2015. ápr. 27. 15:00
 2/4 2xSü ***** válasza:
100%
Egyetlen módon tudod kihozni magadból a maximumot: A legjobb állapotban érkezel. Legyél kipihent, ne legyél se éhes, se szomjas, de túl jóllakott sem. Szőlőcukor, csoki szerintem nüansznyit fog javítani a teljesítményeden, de ha ettől kényelmesebb neked, jól esik, vagy megnyugtat, akkor egyed nyugodtan.
2015. ápr. 27. 15:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot! Azt olvastam, hogy a csoki/szőlőcukor segíti az agyat "beindulni".

Remélem sikerül felépülnöm addigra a náthából.

2015. ápr. 27. 15:21
 4/4 2xSü ***** válasza:
100%
Az intelligencia nem sebesség kérdése. Vagy megvan egy megfelelő látásmódod, és akkor esetleg fáradtan, letompultan is meglátod az összefüggést, vagy nincs. Ha kipihent vagy, akkor az segít a koncentrációs képességen, de különösebb extra tuning nem szükséges szerintem. Ártani biztos nem árt az cukor sem, nyugodtan vigyél magaddal, lehet hogy még segít is a gondolkodásban, ha babrálsz vele, de biztos vagyok benne, hogy az eredményeden vajmi keveset fog változtatni. Nincs sok kérdés, idő bőven van rá, a többi azon múlik, hogy valóban milyen logikai intelligenciával rendelkezel.
2015. ápr. 27. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!