Apám csodálatos trükkje. Miért nem működik?
Szóval ez a sztori:
Mondhatni nagyobb házban élünk ház északi felén van a fa-kályha, legdélebbi felén az én szobám. Van egy kissebb hordozható olajradiátor, és azt kell hozzátenni, az én szobámba lévő radiátorhoz, hogy felmelegítse a rad.ban lévő vizet, tovább vigye, ezáltal jobban felfűtse a házat.
Tudom hogy ez így nem működik, de nem tudom neki tudományosan megfogalmazni. Szóval hol itt a hiba?
ööö.
nem igazan ertem. Kivulrol probaljatok melegiteni a radiatort?
Az olajradiátor egy watt villamos teljesítményből egy watt hőáramot csinál. Ilyen módon nagyon drága a meleg előállítása. Hogy ezt hozzátevéssel (?) még szét akarjátok osztani a lakásban, az ezen nem változtat.
Több nem lesz a meleg a szétosztástól, és amúgy nem is nagyon egyszerű megoldani, hogy átmenjen számottevő hő...
Miután minden elektromos energia hővé alakul előbb-utóbb, így egyszerűbb akkor már helyiségenként fűteni az árammal, és ezt mindennel lehet, ami fogyaszt: izzólámpa az energiatakarékos helyett, plazmatévé, villanyvasaló, stb.
Ha van egy olajradiátor a szobádban, azt tedd oda, ahol meleget akarsz + még biztonságos is (nem borítod fel, nem gyújt fel semmit).
A radiátort nem fogja felfűteni, mert ahhoz nem elég meleg és kicsi a hőcsatolás is. Ha viszont mégis sikerülne megmelegíteni, akkor meg nem menne tovább a víz, mivel a meleg víz az istennek sem akar lefelé folyni.
A számlát meg apád fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!