A "g" állandó a fizikában? Ha igen akkor mennyi?
Kedves maci!
Kérlek olvasd el még egyszer amit írtam, az összes 80% hozzászólás az enyém. Természetesen senki sem vitatja Eötvös érdemeit. Feltételezem azt sem hogy a gravitációs térerősség a távolság négyzetével fordítottan arányos.
Csak úgy gondolom nem ildomos nagy nevek mögé bújva magyarázkodni, hogy miért "főleg a MAGASSÁGTÓL" függ a g értéke.
Ilyen ez a világ ... Ő magasságot ír (és távolságot ért alatta) Te azt írod ne keverjük ide (én pedig ezt úgy értettem hogy szerinted nincs köze hozzá ...). Jól elbeszélünk egymás mellett. A lénye a lényeg, tudjuk hogy függ a "magasságtól", és a tömegektől, és azt is, hogy Eötvösnek igencsak "volt hozzá köze".
Amúgy, ha kukacoskodni akarnék, a távolságtól jobban függ mint bármi mástól (ugye fordítottan négyzetes ez az arány), ergo ez a "főleg magasságtól" nem is biztos, hogy olyan buta kijelentés ...
De még egyszer; a lényeg hogy a kérdező értse mit írtunk itt össze vissza.
legyen szép napotok :)
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!