Milyen pszichológiai okai annak, hogy pszichiáter szeretnék lenni?
A pszichiáter orvos, aki rendesen elvégzi az orvosit és szakosodik.
A pszichológus nem orvos, nem orvosin tanul, bár szakosodhat egy idő után klinikai pszichológussá, de csak a pszichológus végzettsége miatt nem lesz orvos.
Per pillanat is tanulok Pszichológia Karon (csak kurzusaim vannak, nem pszichológusnak tanulok) és azt látom, hogy sokan azért mentek oda, mert szeretnének tisztába jönni önmagukkal.
Egy részük kiábrándul, mert a pszichológiában nem lehet mellébeszélni. Ez is tudomány, ahol tudni kell a fogalmakat, a történeti háttereket, módszereket és a főbb elképzelések magyarázatát, stb. Nem ömlengeni kell, ahogy páran elképzelték és csodálkoztak amikor a vizsgájuk 0 pontos lett.
Ha pszichiáter szeretnél lenni, akkor nem a "kanapés-beszélgetős" ember kell eszedbe jusson, hanem az, aki nem beszélgetéssel, hanem gyógyszerekkel fogja kezelni a problémákat. Ha valóban ez érdekel, akkor szerintem nagyon érdekes dologról van szó, bár én képtelen lennék megtanulni, mert nem bírok annyit magolni.
Ha a pszichológia érdekel, akkor az annyiban természetes, hogy a lélek érdekel. Tudni szeretnéd hogyan működsz, miért vannak a dolgok úgy, ahogy. Ha ezt akarod komolyan tanulni, akkor szintén magolásra készülj, mert van pár beteges oktató, aki csak a szó szerint visszaadott definíciókat fogadja el (ami szerintem hülyeség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!