Az űrben lehet-e porszívózni?
Persze hogy működik, miért ne működne? A gravitáció nem feltétele a porszívó működésének. Ennek egyik legjobb bizonyítéka az űrállomás, ahol hajvágás folyamán folyamatosan porszívózzák a delikvens fejét.
Ha közel légüres térre gondoltál (mondjuk a Hold felszínén), ott viszont nem működne. Legalábbis a hagyományos módon nem.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Van erről valamilyen videó a youtube-on, hogy hogy vágják az asztronauták haját és tudnád nekem linkelni is?
"A hagyományos módon nem." Akkor valamilyen formában mégis? És ezt le is tudnád írni?
"A hagyományos módon nem." Akkor valamilyen formában mégis? És ezt le is tudnád írni?
Ezen kérdésemre még nem válaszoltál.
A porszívó lényege, hogy a belsejében kisebb nyomás legyen, mint a külső nyomás. Ilyenkor beáramlik a levegő/por/minden. A Földön 100 kPa a légnyomás a felszín közelében, a Holdon 3 · 10^-13 kPa.
100 kPa-ból viszonylag könnyű kevesebbet csinálni, a 3 · 10^-13 kPa-ból nagyon nem egyszerű.
Én esetleg valamilyen elektrosztatikus porszívót tudnék elképzelni.
pl. ilyesmit: https://www.youtube.com/watch?v=sK9eWoxxORU
Elméleti tudományos kérdés volt. :) Porszívó helyett inkább a vízszivattyút ajánlom, mert ő barátságban van a vízzel.
Az általad ajánlott ötletet nem fogom kipróbálni, ugyanis nem most jöttem le a falvédőről. A többieknek köszönöm a figyelmes és tudományos válaszát. Nagyon örültem neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!