Szerintetek ez UFO volt? Bővebben lent.
Tegnap este 3/4 9 körül Vecsésen nyugatról keleti irányba haladt az égen egy nagyon fényes pont. Eléggé alacsonyan "repült", és tutira nem normál repülő volt. Nem volt hangja sem, másrészt pedig nem voltak láthatóak villogó zöld és piros fények, mint a repülők szárnyain. Elég gyorsan haladt, egyenesen, majd egyszer csak csinált egy pár cikk-cakk mozdulatot, aztán élesen elkanyarodott dél-nyugati irányba, közben a fénye folyamatosan elhalványult, majd egyszer csak teljesen kihunyt. Ha repülő lett volna, még bőven látnunk kellett volna. Egyszer már láttam ilyet kb. 3 évvel ezelőtt, azzal a különbséggel, hogy akkor a gyorsan haladó, erősen fénylő pont után ment két vadászgép is, majd egyszer csak eltűnt, a vadászgépek pedig szétváltak.
Na ez mi lehetett szerintetek?
Pécsen hasonlót láttam kb. 2 hete, éjfél körül kint cigiztem, szép tiszta csillagos volt az ég. Aztán a szemem sarkába láttam egy fényesebb pontot mint a csillagok, odanéztem és viszonylag magasan(bár ki tudja milyen messze lehetett) helyezkedett el. Jóval fényesebb volt minden repülőnél, csillagnál, azt hittem először hogy hulló csillag, de egyenes vonalban, állandó fényességgel ment, jóval gyorsabban mint ami szokás repülőknél. Aztán 20-30 mp után fokozatosan elhalványult, és eltűnt. Gondoltam én is éjjeli lámpásra, de az eleve fényesen száll fel, és nem az égbolt közepén gyullad ki.
Hangja sem volt, úgyhogy vadászrepcsi se nagyon lehetett, meg az miért világítaná magát ki annyira hogyha nem is nézel fel az égre, akkor is feltűnik a fényessége.
Én szerintem is lehetett UFO,mert ami repül, annak
1. Hangja van,ha minimális is,de van:)
2. (ez nem feltétlenül) de fénye is van
szóval...meteor sem lehetett ,mert annak is Óriási hangrobbanással járt volna,ha ott lett volna olyan közel.
de még 1 dolog lehetséges:
Nagyon kicsi meteor...á de nem ez sem,mert akkor hogy-hogy tett "cikk-cakk" mozdulatot? Szerintem ez csak ufó lehet :D
1 kérdés-> látta rajtad kívül vki?
talán ha olyan fontos akkor a híradó is beszél róla
ne ilyezgesd már
nehogy bevedd:)
Jó, az előbb csak poénkodtam, de most olvastam a mai ujságot, és azok is megírták!!
Itt van, beszkenneltem:
Egyesek bunkósága határtalan. De ezzel nem foglalkozom.
Tegnap este ismét láttuk, ugyanabban az időben, ugyanúgy négyen, mint tegnapelőtt. Ezúttal videofelvételt is készítettünk róla. Az iránya ugyanúgy nyugat-kelet volt, kicsit más pályán, északabbra. Ezúttal is halványodott a fénye, de tovább lehetett látni, és most egy ház teteje miatt tűnt el végleg a szemünk elől. Most nem volt cikázó mozdulat, és nem kanyarodott el. Ismét hangtalanul, nagyon fényesen, túl gyorsan repült ahhoz, hogy repülő lett volna. Távcsővel is megnéztem, nagyon határozott kerek pont volt a fény.
Páromnak van egy elmélete, hogy mi lehet ez, de még várom a tippeket, egyelőre nem árulom el, mire gondolt.
A válasz megírásának időpontja: 04-30 13:33
Amit te láttál az szerintem egy Föld körül keringő műhold volt. Leírásod tipikusan tükrözi az ilyenek látványát. Pontszerű, fényes, teljesen hangtalan (fénye változhat jelentősen,de nem túl hirtelen. Egyenes vonalú egyenletes mozgást végez. Látszólagos sebessége nagyjából egy repülőével egyezik meg).
És Neked is kérdező legutóbb szerintem ilyen látványban lehetett részed. Sokat segítene a videofelvétel. Ha módodban áll töltsd fel valahová, szívesen megnézném ...
maci
Maci, utánanéztem kíváncsiságból a teóriádnak, mert jóval fényesebb volt bármelyik csillagnál amit egy műhold esetében nehezen tudok elképzelni. Viszont találtam egy egész logikus magyarázatot.
Iridium-flerek
Az Iridium-flereket vagy Iridium-felvillanásokat a műholdak okozzák, ilyenkor a fényességük hirtelen rövid időre többszörösére megnő. A felvillanások olyankor keletkeznek, mikor a műholdak a Nap vagy Hold fényét tükrözik a Földre a napkollektoraikkal vagy távközlési antennáikkal. A flerek elérhetik a -9 magnitúdós fényességet is, ami 1000-szer fényesebb a Szíriusznál, a legfényesebb csillagnál.
Felvillanások alatt pár pillanatot vagy 20-30 mp érthet?
(szerintem az előbbit)
Itt meg lehet nézni hol lesznek, de erre már nincs agykapacitásom mára:)
[link] itt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!