Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez UFO volt?...

Szerintetek ez UFO volt? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tegnap este 3/4 9 körül Vecsésen nyugatról keleti irányba haladt az égen egy nagyon fényes pont. Eléggé alacsonyan "repült", és tutira nem normál repülő volt. Nem volt hangja sem, másrészt pedig nem voltak láthatóak villogó zöld és piros fények, mint a repülők szárnyain. Elég gyorsan haladt, egyenesen, majd egyszer csak csinált egy pár cikk-cakk mozdulatot, aztán élesen elkanyarodott dél-nyugati irányba, közben a fénye folyamatosan elhalványult, majd egyszer csak teljesen kihunyt. Ha repülő lett volna, még bőven látnunk kellett volna. Egyszer már láttam ilyet kb. 3 évvel ezelőtt, azzal a különbséggel, hogy akkor a gyorsan haladó, erősen fénylő pont után ment két vadászgép is, majd egyszer csak eltűnt, a vadászgépek pedig szétváltak.

Na ez mi lehetett szerintetek?

2010. ápr. 30. 07:46
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
82%

A zöld és piros fényeket a repülőn navigációs lámpának hivják. Egy kapcsoló, pont a kormány alatt, takarásban. Bár nem kéne, előfordulhat, hogy a pilóta elfelejti bekapcsolni. Ha ég a fehér (stroboszkóp), nem nagyon veszed észre bentről.

A cikk-cakkról. Minden manőver előtt a pilóták csinálnak egy clearing turnt (bocs, nem tudom magyarul a szakkifejezést), elfordulnak balra, majd jobbra, közben nézik, hogy nincs-e más repülő a közelben. A pilótafülkéből ugyanis nem látni sokat, de ha fordulgatsz, akkor át tudod nézni az egész égboltot.

Az eltűnésről. Felhő. Éjjel Te nem látod a felhőt az égen (nappal azért, mert szürke a világoskéken.. na de este, szürkét a feketén?), viszont egy repülő belerepülhet, és az felfogja a fényeket, többé nem jut el hozzád.

Talán csak ennyi történt, egy kapcsoló lemaradt, majd a pilót emelkedni akart, ezért clearing turn, aztán emelkedés, bele a felhőrétegbe. Sokkal valószinűbb, mint egy ufo.

2010. ápr. 30. 07:55
 2/31 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy hang nélkül repült, és elég alacsonyan. És Vecsésen lakunk, légvonalban 2 km-re a ferihegyi leszállópályától. Eléggé keresztezte volna a fel-leszálló repülőket. És egy deka felhő nem volt az égen, mindenhol csillagos volt az ég. Egyébként gyorsabban haladt, mint a repülők, és annyira hirtelen kanyarodott, a cikk-cakk is olyan hirtelen volt, amit repülő nem tud!!!
2010. ápr. 30. 07:59
 3/31 anonim ***** válasza:
ki tudja... valaki (netom ki) azt mondja már elindultak ide az idegenek hódítani
2010. ápr. 30. 08:05
 4/31 anonim ***** válasza:
lehetett UFO
2010. ápr. 30. 08:06
 5/31 anonim ***** válasza:

Szerintem bőven lehetett.

Nemrég a barátnőm is látott ahhoz hasonlót, a Balaton környékén. Minden szavát elhiszem. Nem csak ezt, hanem olyan ember, aki nem mond olyat, ami nem igaz.

Egyébként is megszaporodtak mostanában ezek a jelenségek, hallani róluk, csak valami miatt gyorsan el is hallgatnak.

???

2010. ápr. 30. 08:06
 6/31 anonim válasza:
84%
Nem hiába mondják hogy 2012 világvége habár kitudja kül én is láttam csak én peströl aztán éjjel meg olyan világos volt olyan 2 ora körül mintha reggel lett vna nem tom mi volt
2010. ápr. 30. 08:15
 7/31 anonim ***** válasza:
80%

Az első válaszadó vagyok.

Ha alacsonyan szállt, hangtalanul, zöld/piros kék fények nélkül, ferihegynél és olyan manővereket hajtott végre, amit normál repülő nem tud, akkor módositom a teóriám. Katonai repülőgép volt.

Megmagyaráz mindent, lopakodó gép, alacsonyan száll, direkt ez a lényege, hogy ne legyen észrevehető (piros-zöld lámpák nemléte, valamint a hangtalansága), és iszonyatos sebességgel durva manőverekre képes. Ferihegynél pedig igenis lehet repülni, alacsonyan is, csak a torony engedélye kell. Egy civil is megkaphatja, ha nem túl forgalmas pillanatnyilag a reptér (hajnali 2 mondjuk). Egy honvédségi felderitő repülő gond nélkül megkapja.

2010. ápr. 30. 08:22
 8/31 A kérdező kommentje:
És egy katonai repülőgép fényei folyamatosan halványodnak, majd hirtelen kihunynak, mint ami eltűnt? És teljesen hang nélkül repül?
2010. ápr. 30. 08:25
 9/31 anonim válasza:
de én is láttam pesten világos volt
2010. ápr. 30. 08:26
 10/31 A kérdező kommentje:
Ja, és nem mellesleg párom hivatásos katona volt, rakétaelhárítóknál dolgozott, és még ő is azt mondta, hogy ez nem repülő. Akkor?
2010. ápr. 30. 08:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!