Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A dohányzás abbahagyása után...

A dohányzás abbahagyása után az egyén szermentes függő lesz, vagy idővel teljesen egészséges lesz?

Figyelt kérdés

Magyaránt gyógyítható e vagy csak nem csinálja és ennyi

Gondolom ha gyógyítható akkor a személy nem vissza esni tud egy idő elteltével hanem újra rászokni? másodjára is egy hoszú folyamat lenne?

2016. okt. 22. 04:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Először is nem ok nélkül szívod a tüdődbe, azért szívod bele mert élénkít, feldob, stimulál, tudod egy drogról beszélnük

Ugyan úgy mondhatnánk hogy egyesek hogyan tudják leforrázni a kávébabot és aztán leönteni a gyomrukba mikor semmi értelme és ugyan úgy rászokhatsz

Igaz hogy nem rombol annyira, de nem is olyan nagy élmény, a dohányzás ugyan ez csak egy egész szélsőséges verziója

De ha nem teccik akkor nem kötelező szívni, mindenki olyan szereket használ amit csak szeretne

2016. okt. 22. 17:43
 12/15 anonim ***** válasza:

OFF: Mojjo, valahol elhagytad az objektivitásodat. Miért lesz bárki, bármitől függő?

Szerintem senki nem gondolja így végig, hogy én most majd alkoholista leszek, és miután ellehetetlenítettem a családomat, jól elzsírosítottam a májamat, majd delíriumban elpatkolok, vagy drogos akarok lenni, és 26 évesen, deklasszálódva, öngyilkos leszek, társfüggő leszek, és rendszeresen megveretem magam a partneremmel, amíg agyon nem csap, vagy most majd játékfüggő leszek, és bedobálom a félkarú rablóba a gyerek napközis befizetését.

Az emberek általában nem hosszas mérlegelés után, érveket és ellenérveket megvizsgálva, higgadt fejjel hozzák meg ezeket a döntéseket.

Dohányzás, alkohol, drog, bármi.

1. lépés: kipróbálom, abból baj nem lehet

2. lépés: annyira nem jó, de nagyon menő, a felnőttek is ezt csinálják, meg a Lajos is, a szomszédból, közben a haverokkal is együtt vagyok

3. lépés: na, ez egész jó

4. lépés: nem vagyok függő, akkor hagyom abba, amikor akarom. Csak most nem akarom.

5. lépés: ölni tudnék egy cigiért (piáért, drogért, szerencsejátékért, nőmért/pasimért, tetszés szerint behelyettesíthető)

2016. okt. 22. 17:56
 13/15 dellfil ***** válasza:

Teljes mértékben megértem Mojjót.

Aki soha nem szokott rá, az nyilván nem élheti át milyen is az. Valóban, kezdetben a "kivagyiság" a döntő. De van egy pont, - és ez NAGYON gyorsan eljön az esetek legnagyobb részében - ahonnan nincs visszaút. (Persze van ritka kivétel.)

Na ez az a része a dolognak, ahol elő szokták vezetni az "akaraterő" kérdéskörét. (Persze ez megérne egy önálló topicot. :)

Egyébkét úgy tudom a nikotin az "előkelő" harmadik helyen áll az addikciós listán. Csak a heroin, és a kokain előzi meg.

dellfil

2016. okt. 22. 19:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy dohányzásról "leszoktató" könyvben olvastam - nem én akartam leszokni, csak valakinek tetszett a könyv és ajánlotta -, hogy egyetlen olyan függöséget okozó szer sincs, amire annyira nehéz rászokni, mint a dohányzásra, és csak hosszas eröfeszítések után talál az illetö pozitív dolgot benne. Eleinten ugyanis rossz érzés, fuldoklást, köhögést, undorodást, hányingert okoz és ezek csak akkor szünnek meg, amikor az illetö már függövé vált.
2016. okt. 22. 19:52
 15/15 A kérdező kommentje:

Elsőre még nagyobb élmény volt mint most

Amúgy a harmadik legaddiktivabb szer picit túlzás, nem tudom pontosan mi alapján sorolták ide be, de a heroin és kokainon kivül is van nagyon sok sokkal addiktivabb szer is

2016. okt. 23. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!