A dohányzás abbahagyása után az egyén szermentes függő lesz, vagy idővel teljesen egészséges lesz?
Magyaránt gyógyítható e vagy csak nem csinálja és ennyi
Gondolom ha gyógyítható akkor a személy nem vissza esni tud egy idő elteltével hanem újra rászokni? másodjára is egy hoszú folyamat lenne?
Először is nem ok nélkül szívod a tüdődbe, azért szívod bele mert élénkít, feldob, stimulál, tudod egy drogról beszélnük
Ugyan úgy mondhatnánk hogy egyesek hogyan tudják leforrázni a kávébabot és aztán leönteni a gyomrukba mikor semmi értelme és ugyan úgy rászokhatsz
Igaz hogy nem rombol annyira, de nem is olyan nagy élmény, a dohányzás ugyan ez csak egy egész szélsőséges verziója
De ha nem teccik akkor nem kötelező szívni, mindenki olyan szereket használ amit csak szeretne
OFF: Mojjo, valahol elhagytad az objektivitásodat. Miért lesz bárki, bármitől függő?
Szerintem senki nem gondolja így végig, hogy én most majd alkoholista leszek, és miután ellehetetlenítettem a családomat, jól elzsírosítottam a májamat, majd delíriumban elpatkolok, vagy drogos akarok lenni, és 26 évesen, deklasszálódva, öngyilkos leszek, társfüggő leszek, és rendszeresen megveretem magam a partneremmel, amíg agyon nem csap, vagy most majd játékfüggő leszek, és bedobálom a félkarú rablóba a gyerek napközis befizetését.
Az emberek általában nem hosszas mérlegelés után, érveket és ellenérveket megvizsgálva, higgadt fejjel hozzák meg ezeket a döntéseket.
Dohányzás, alkohol, drog, bármi.
1. lépés: kipróbálom, abból baj nem lehet
2. lépés: annyira nem jó, de nagyon menő, a felnőttek is ezt csinálják, meg a Lajos is, a szomszédból, közben a haverokkal is együtt vagyok
3. lépés: na, ez egész jó
4. lépés: nem vagyok függő, akkor hagyom abba, amikor akarom. Csak most nem akarom.
5. lépés: ölni tudnék egy cigiért (piáért, drogért, szerencsejátékért, nőmért/pasimért, tetszés szerint behelyettesíthető)
Teljes mértékben megértem Mojjót.
Aki soha nem szokott rá, az nyilván nem élheti át milyen is az. Valóban, kezdetben a "kivagyiság" a döntő. De van egy pont, - és ez NAGYON gyorsan eljön az esetek legnagyobb részében - ahonnan nincs visszaút. (Persze van ritka kivétel.)
Na ez az a része a dolognak, ahol elő szokták vezetni az "akaraterő" kérdéskörét. (Persze ez megérne egy önálló topicot. :)
Egyébkét úgy tudom a nikotin az "előkelő" harmadik helyen áll az addikciós listán. Csak a heroin, és a kokain előzi meg.
dellfil
Elsőre még nagyobb élmény volt mint most
Amúgy a harmadik legaddiktivabb szer picit túlzás, nem tudom pontosan mi alapján sorolták ide be, de a heroin és kokainon kivül is van nagyon sok sokkal addiktivabb szer is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!