Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A régebbi, orvosok által írt...

A régebbi, orvosok által írt ismeretterjesztő könyvekben miért írták azt, pl. Buga László, hogy mértékletesen, egészséges ember számára megengedett a dohányzás? Ma már zéró tolerancia van, egy szállal sem.

Figyelt kérdés
2016. okt. 5. 23:08
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Mert kis mértékben nem olyan iszonyat ártalmas (nem is egészséges), viszont ettől függetlenül nagyon addiktív szer, így a legjobb lehetőleg teljesen lebeszélni az embereket a cigarettáról, vagy másfelé terelni őket (pl ecigi).

Ha 2-3 havonta kocsmában rágyújt valaki, az minimális egészségkárosító hatású. Ezzel szerintem most is így vannak az orvosok.

2016. okt. 5. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
régen a rádiumról is azt hitték, hogy egy vicces sötétben világító anyag
2016. okt. 5. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
1957-es könyvről beszélek, nem Kolumbusz idejéről.
2016. okt. 6. 00:41
 4/9 anonim ***** válasza:
30%
Azért, mert a mai világban minden túl van lihegve. Ahogy írtad, "zéró tolerancia" de kb mindenre. A tartósítószerekre is ugyan ez... Oké, hogy nem egészséges, de amennyi egy ételben van még nem okoz olyan problémákat mint ahogy néhányan előadják. Nem beszélve arról, ha sok ételt nem tartósítanának, már a boltba vezető úton romlott lenne.....
2016. okt. 6. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is a XX. századról beszéltem ;)

A tudomány fejlődik, mostmár más ismereteink vannak, mint akár csak 20 éve

2016. okt. 6. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
Azért mert 50 évvel ezelőtt nem volt még ekkora szmog,nem volt ennyi vegyszer a háztartásokban és az emberek táplálékának sem volt 99%-a finomított.Tehát abba az életvitelbe "belefért" még egy kis méreg.Annyival még elbírt a szervezet,illetve immunrendszer.A mai világban egy életképtelen,retardált az,aki ezek mellett még tudatosan mérgezi magát dohányzással.
2016. okt. 6. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

#6

Például a DDT-ről hallottál már? A 20 század mezőgazdaság (műtrágyázás, írtószerek) akkora kárt okoztak, hogy még ma is szívjuk a levét. Akkoriban rengeteg olyan új anyagot használtak, ami nem volt rendesen kikutatva, és valójában eléggé károsak voltak.

Az sem igaz, hogy szmog nem volt. Egyrészt elképzelhető, hogy régen a városi földutak idejében könnyen felkavarodott aszállópor, másrészt ott van tipikus példával az angol ipari forradalom (pl. angolkór), ahol minden szénnel ment mindenféle füstszűrés nélkül, a folyókba is mindent beleeresztettek, és a maihoz képest jóval nagyobb szennyezés jutott az ipartelepek környezetére.


A dohányzáshoz visszatérve - ennek inkább az az oka, hogy akkoriban kicsit más volt a kultúra (szabadabban álltak a dohány témához), illetve nem voltak olyan riasztó statisztikák, mint manapság. A rákkeltő anyagok listázása ugyan csak pár évtizede kezdődött, de előtte is tudták, hogy a nikotin és a sok kátrány milyen hatással van az emberre (ha mást nem is).

2016. okt. 15. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
7#Biztos igazat írsz,de én azt írtam,hogy nem volt ennyi vegyszer a HÁZTARTÁSOKBAN,ill.,hol olvastál olyat tőlem,hogy NEM volt szmog..
2016. okt. 18. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát azért ez is vitatható. A tisztítószerek nagyon nem változtak, az élelmiszerek meg olyanok, hogy ha valaki ma kicsit jobban odafigyel arra, hogy mit vesz, és lehetőleg nem mindenből a legolcsóbbat veszi, akkor nem fogja a testét mérgezni. Az, hogy miből mennyit eszünk (sók, cukrok, zsírok) sokkal többet számít, mint az, hogy átmegy a szervezetünkön pár mg/ug vegyszer/melléktermék. Meg azért manapság kivizsgálják ezeket annyira, hogy nem raknak az élelmiszerekbe olyat, ami nagyon mérgezne minket.

A dohányzás viszont mindig is káros volt, és rákkeltő, csak régen nem érdekelt ez senkit.


Egyébként nem értem mi köze ennek a háztartási szerekhez. Igen, a hipó és a sósav eléggé mérgező, ha az arcodba öntöd, de a vécédeszka alatt már kevésbé. Ami kevés a csatornavízbe kerül vegyszer, azt pedig jól ki tudják szűrni.

2016. okt. 23. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!