Ha a világegyetem véletlen, akkor mindennek a valószínűsége 100%?
De ha már itt tartunk az Eredet című film alapján is elképzelhetjük a valóságot, talán az egész egész emberi létünk egy szimuláció, és nem is fizikai lények vagyunk hanem spirituális formát töltünk egy másik "univerzumban".
A teória: Nem földi lények vagyunk akik spirituális dolgokon megyünk keresztül, hanem spirituális lények, akik a földi létezés élményén haladnak át.
"Bármit amit el tudsz képzelni, hogy mi van végtelen fényévre innen az ugyan úgy lehetséges"
Ugyanúgy.
De ez nem tudományos gondolat! Akkor meg mit keres a tudományokban?
"mint, hogy egy oxigén atomnak vagyunk az elektron-mezejében."
Na, az viszont nem igaz. Nem ismered az atomok felépítését.
sőt kérdező te is az univerzum része vagy...
sokak szerint az univerzum élő is lehet és egy szerves élőlény egy kisebb egységét alkotja csak mi vagyunk túl picik.. am lehet h van vége lehet h nincs erről még csak elméletek vannak , de végtelennek tekinthető mint ahogy vki is írta itt mint egy egyenes amely végtelen pontból áll..
sőt a tudomány mindig az adott tudósok állitásaitól függ amit egy személy gondol az filozófia, bölcsélkedés, ahhoz h tudományos tény legyen a tudóstársadalomnak el kell fogadnia ,(ahhoz pedig nem árt ha bízonyítva is van) addig csak állitás, teória,hipotézis lehet maximum.
Ezekkel a ha elképzeljük dolgokkal nagyon az ezo kategóriába ment át az elmélkedésed.
"Agresszív kismalac sétál az erdőben. Találkozik a jótündérrel:
- Agresszív kismalac lehet két kívánságod - mondja a tündér.
- Oké. Verj ebbe a fába egy szöget, de úgy, hogy senki ne tudja kihúzni!
- Ilyen egyszerű? Tessék! És mi a második kívánságod?
- Húzd ki!"
Lehet hogy úgy végtelen a világegyetem, mint a Föld felszíne (magába záródik).
És még csak egy 10 km magas hegy sincs a Földön. Pedig én el tudnék egyet képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!