A fekete lyuk lehetséges, hogy egy átjáró egy másik univerzumba?
ezen én is sokat gondolkodtam :D
de a tudomány szerint amit "beszippant" azt össze zúzza.
de mivel ember még nem járt ott, én azt mondom sose lehet tudni
(ha szereted az elvont témákat ajánlom az x aktákat is érdekes téma )
Ha átjáró lenne egy másik univerzumba, akkor, feltételezve, hogy ott is van anyag, onnan is nyelnie kéne, vagyis tömege gyorsabban nőne, mint amit a mi világunkból szippantott anyag indukál.
Ha átjáró lenne, vagyis féreglyukat hozna létre akárhová, akkor, ha tömeggel rendelkező anyag nem is juthatna át, de a féreglyuk mentén fénynek kutya kötelessége lenne átjutni. Valami hasonló jelenségként lenne ez látható, mint a gravitációs lencse, csakhogy az eseményhorizont közvetlen közelében és a mi terünkben ezt okozó fényforrás nélkül.
Persze lehet mondani, hogy az ilyen észleléseket általában elfedi az akkréciós korong, a beáramló anyag felfénylése, illetve azt, hogy "odaát" sötét van. De akkor itt már feltételezésre építünk feltételezéseket, hogy ne mondjon ellent a megfigyeléseinknek. Ez meg így inkább sci-fi, mint tiszta tudomány.
Egyelőre semmi ilyen megfigyelés nem történt.
"A fekete lyuk lehetséges, hogy egy átjáró egy másik univerzumba?"
Nincs olyan kísérletes evidencia, amiből ez következne, vagy aminek magyarázatára ez lenne a legegyszerűbb magyarázat, szóval nincs okunk feltételezni, hogy a fekete lyukak átjárók bárhová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!