Tudnátok nekem segíteni?
Figyelt kérdés
Arról lenne szó hogy, egy oldalas fogalmazást kell írni arról hogy, XIV. Lajos udvarában voltam színpadi munkás. Ezt első szám egyes személyben kell megírnom és nem tudom hogy kezdjek hozzá. Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném. :)2016. szept. 28. 17:32
1/7 anonim válasza:
Munkás? Akkor nem színész hanem munkás? Hát akkor nézz utána neten hogy mit csináltak ott a munkások meg mit nem, milyen gyakran volt előadás, kik nézték, és találj ki valamit, mi volt a feladatod, kikkel dógoztál, stb. Találj ki minden hülyeséget, hogy mi történt, meg mi nem, valakit lefejeztek, megmérgeztek, szerelmes volt, utálta, szerették, elkergették, mindenki erről beszélt, de nem is volt igaz, mert te ott voltál, stb stb.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod :) Igen erre én is gondoltam csak nem sok ilyen van fent neten..:/
2016. szept. 28. 17:49
3/7 anonim válasza:
Szuper, hogy irodalomból ilyen feladatot adnak, miközben történelemből egy hangot nem tanítanak arról, hogy egy adott korban milyen volt egy átlagember mindennapi élete.
4/7 anonim válasza:
nézd meg a Vatel c. filmet. abból eléggé sok ötletet tudsz meríteni.
le is lehet tölteni, online is meg lehet nézni...
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsodat. :))
2016. szept. 28. 18:08
6/7 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy, fogalmam sincs hogy, mit csinált egész nap egy színpadi munkás.. Próbálok neten utána nézni de szinte semmit nem találok.
2016. szept. 28. 18:14
7/7 anonim válasza:
szerintem a következőket:
színpad berendezése, díszletek hurcolása
mozgó díszletek mozgatása (pl forgószínpad akkor nem elektromos motorral működött, függöny sem, stb)
megnézted a Vatelt? Abban konkrétan le van filmezve egy XIV Lajosnak rendezett színpadi előadás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!