A Necronomicon tényleg létezik?
Olvastam róla és arról,hogy veszélyes.
Egyesek szerint csak Lovecraft találta ki. Sokan viszont állítják,hogy egy létező könyv,amit rejtegetnek a világ elől,esetleg béna másolatai vannak.
Akkor mi az igazság erről?
Valaki tud erről valami bizonyosságot?
Na itt van még egy birka. :D
Van egy garantáltan valódi kövem Mordorból is, megveszed?
A sztori alapja főleg a Bibliából kiselejtezett apokrif iratok egy része, ami régi legendákból származott, az isteni teremtés előtti világról. Volt sok ilyesmi, a "cenzúra" előtt Biblia még Homérosz írásait is tartalmazta.
De ezekről csak közvetett infók vannak, Lovecraft meg gyönyörűen kiszínezte a történetet.
Az a szép, hogy a sátánisták meg saját Bibliaként kezelik az egészet.
Ennyi erővel építhetnénk vallást a Gyűrűk urára is.
A magyar nyelven megjelent 3 kötetes Lovecraft összes művei, az utolsó kötetben tartalmazza Lovecraft levelezésének egy részét. Ebből másolnék be pár sort, válaszul a kérdésedre:
"... Az “Abdul Alhazred” nevet egy felnőtt (már nem emlékszem, kicsoda) tanácsolta nekem, mikor még 5 éves voltam, s az Ezeregyéjszaka elolvasása után hőn vágytam rá, hogy arab legyek. Évekkel később úgy gondoltam, mókás lenne egy tiltott könyv írójának neveként használni. A Necronomicon cím (nekroz, holttest; nomoz, törvény; eicwn, kép = A Holtak Törvényének Képe [vagy Nézete]) egy álom során ötlött eszembe, jóllehet az etimológia tökéletesen helytálló."
"építhetnénk vallást a Gyűrűk urára is"
Normálisabb is lenne, mint a legtöbb mai vallás!
Amúgy rakd be ezt a Google fordítóba, ha tényeket és bizonyítékokat akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!