Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a kulonbseg a kigabájt es...

Mi a kulonbseg a kigabájt es a gibibájt kozott?

Figyelt kérdés
Utanaolvastam de ugyan azt talaltam es nem ertem a kulonbseget. A tanar valami olyasmit magyarazott hogy nem a 2 hanem a 10 hányadával dolgozik vagy mi de ezt nem értem
2016. szept. 18. 17:19
1 2
 11/11 2*Sü ***** válasza:
59%

#10:

:-D :-D Mi van ma? Javítsuk ki Süsü helyesírási hibáit világnap?

Igen, néha ebben is bizonytalan vagyok, pedig most így logikusan belegondolva tök hülyeség az egész, hiszen a prefixumok görög eredetűek, így nyilvánvalónak kellene lennie a rövid o-nak. Bár önálló szóként – a kilogramm rövidebb, pongyolább, hétköznapibb megnevezésekét –, akkor ha jól tudom hosszú ó-val írjuk, pl.: 10 kilós zsák. Lehet ez kavar be, ezért bizonytalanít el mindig? (Mondjuk mentségemre felhozva lentebb már legalább helyesen írtam.)

2016. szept. 19. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!