Miért lehet az, hogy esős időben jobb ízű a csapvíz?
Akkor most jobb ízű, vagy jobb minőségű? Szerintem az íz nem feltétlenül vonja maga után a minőséget, sőt elvileg akkor jó minőségű, ha íztelen, szagtalan.
Majd én is kipróbálom, de te is csinálj többféle kísérletet. Engedsz eső előtt és eső után palackba vizet, azt hűtőbe rakod, és megnézed van-e különbség közte.
Az én feltételezésem: mikor esik az eső a légnyomás csökken, ez valamilyen szinten érezhetővé válik a vízben oldott anyagokra és azok százalékára. (Pl alacsonyabb nyomáson több a víz oldott(?) oxigén tartalma) Ez alapján lehet több az oldott ion tartalma ami stimulálja a nyelv ízérzékelő receptorait
#2
Kisebb nyomáson kevesebb O2 oldódik vízben! Egyébként a légnyomásváltozás nem túl nagy, így az oldhatóságváltozás minimális, nem tudnánk érzékelni.
Télleg, már emlékszem. Ezért menekül ki az orvosi pióca a vízből eső idején -mivel megfulladna-.
Akkor nincs ötletem, vagy csak beképzeli, vagy más változó okozza a jelenséget :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!