Mit gondoltok melyik a jobb? A csapvíz vagy a palackozott víz? Melyiket isszátok? Miért?
Borsodban a HCSV jobban bejön,mint mondjuk Pest megyében vagy Hajdú-Biharban...
Bár ott nőttem fel.
Most inkább bubimentes Mizse,Zafír fogy,de volt,hogy forrásvízet gyűjtőttünk.
Csapvizet, mert nem fogok naponta vizet vetetni a párommal, úgyis csórók vagyunk.
Heti 2 liter szóda fogy, plusz a csapvíz. Ma már vagy 4 liternél tartok, mindezt 25 fokos házban. Sose voltam ilyen gödény... A kútból elég jó víz jön, csak rém kemény. Nem vizsgáltatjuk be, mert így is, úgy is azt isszuk. De ízre jó.
A mi településünkön jó minőségű, összetételű a csapvíz, megérdeklődtem Vízműtől. Én engedek flakonba csapvizet, nyitva hagyom fél órára, mert úgy olvastam, azalatt elpárolog belőle a klór. Közben iszom más - más összetételű palackos vizeket, előnyben részesítve a sószegényt.
Üdv.
25 éve kiváló vizünk _volt_ (Csongrád-megye). Utána a nagy magánosítás óta gyax. ihatatlanná vált, persze mindenki jó pénzért palackos vizeket vesz és a korábban ismeretlen vízkő helyett azóta mindenen kicsapódik a sárgásbarnás kő. Ezzel párhuzamosan többszörösére emelkedett a golyvás (pajzsmirigyen göb), a veseköves és epeköves megbetegedések száma. Milyen jó üzlet ez - valakiknek.
Véletlenek nincsenek - meg kell nézni a korábban megjelent statisztikákban, körbekérdezni az idősebbektől, hogy országszerte mi a helyzet 1990 előtt és után. Sokan nagyon meglepődnek, akik megteszik...
>30 évig Budán 45 éve Pesten iszom a csapvizet semmi gondom vele.
Elhiszem, kivételek mindig vannak. Ellenben a statisztika nagyon-nagyon mást mutat sajnos. És ha neadj Isten egyszer a belgyógyász vagy az endokrinológus mondja arra a "jó vízre", hogy... na akkor jönnek a bajok csőstül.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!