Hogyan működik az időutazás?
1. Ha valaki visszamegy a múltba, akkor megváltoztatja a jövőt. (Vissza a jövőbe trilógia)
VAGY
2. Létrehoz egy új idővonalat, de az a jövő ahonnan jött nem változik meg. (Dragon Ball)
szerintem, ha lehetséges is az időutazás, hátrafelé csakis nézőként sikerülhet. azaz látsz, de más nem lát és nem is tehetsz semmit.
előre pedig elméletben már lehet, ha jól tudom 1 mp alatt 43-szor kell körberepülni az egyenlítőn és akkor 10mp-vel kerülünk előre vagy valami ilyesmire emlékszem
aztán, f sztudja
Ha lenne macskám, akkor vajon a konyhában, vagy a szobában szeretne-e jobban heverészni?
Fiktív dolgokról bármit lehet állítani, akár egymásnak teljesen ellentmondó, de amúgy önmagában logikus dolgokat is egyszerre. Majd ha esetleg lesz valóban időutazás, akkor meg tudjuk vizsgálni a kérdést, addig a kérdésed pont annyira megválaszolható, mint az én fiktív macskás kérdésem.
Szerintem a második pont. Az első ki van zárva, egy kérdésemben egyszer én is kifejtettem, hogy miért. Leírom itt is:
Ha csak a szokványos időutazós filmeket nézzük: Ugye az az alap, hogy a főhős visszamegy az időben, megakadályoz/megvariál valamit, ami által visszatérve a jelenbe jobbá válik az élete. Holott ez már önmagában egy hatalmas paradoxon. Hiszen így a létrejött új idősíkon már oka sem lesz visszamenni, és megváltoztatni az adott dolgot. Hogy érthetőbb legyen: Én nagy Beatles rajongó vagyok, születtem 1982 május 25.-én. Tegyük fel, hogy mondjuk ez évben 2016-ban, október 8-án (csak egy hasraütéses dátum) módot találok az időutazásra, és visszamegyek 1980 december 8.-ára megakadályozni John Lennon halálát. Sikerül is. Igen ám, de viszont így létrejön egy új idősík, annak az énemnek aki 1982 május 25.-én ebbe az alternatívába születik bele, 2016 október 8.-ához érve semmi oka nem lesz visszamenni megakadályozni a sztár halálát, hiszen az meg sem történt.
Épp emiatt a Vissza a jövőbe trilógia, az Időzsaru és hasonló filmek hemzsegnek a logikai hibáktól, attól függetlenül, hogy kedvenceim. Még a Terminátort is mondhatnám, de ott még plusz bukfencek is vannak ugyebár.
Gondolatilag.
Elképzeled, hogy holnap van. Vagy hogy mit csináltál a múlt szombaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!