Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fúziós reaktor házilag?

Fúziós reaktor házilag?

Figyelt kérdés

Mi kell hozzá?

Gépészmérnökként végeztem az egyetemen és gondoltam építek egy mini verziót.

Milyen erősségű mágneses mezőt kell létrehoznom?

Milyen hűtést ajánlotok?

Mi legyen a hatóanyag?

Én deutériumra és tríciumra valamint ezek gázainak nagy sebességű áramoltatására gondoltam, egy fánk, vagy nyolcas alakú reaktorban, de minden elméletet meghalgatok.

2016. júl. 18. 20:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Látom nem értékeltétek a humorom :D
2016. júl. 19. 22:38
 22/33 anonim ***** válasza:
Nehézvizet tud magának otthon is centrifugálni.
2016. júl. 20. 02:18
 23/33 Wadmalac ***** válasza:

"Igaz a generátort át kell gondolnom"

Nem kicsit. Neked kiliwattokra lesz szükséged, nem 0,5 amperre 6 volton.

"a deutériumot és a tríciumot meg kell próbálni otthon előállítani, pl nehézvízből."

De a három palack hidrogént már megvetted.

Egy mérnök TERVEZ. Te meg ellenőrizetlen, ötletszerű koncepciókkal dobálózol.

KAMU.

Vagy egy minimális fizika tudású tini álmodozása nagyközönség előtt.

2016. júl. 20. 07:03
 24/33 Wadmalac ***** válasza:

"Nehézvizet tud magának otthon is centrifugálni."

Úgy az uránt dúsítják. Még ipari körülmények közt sem ez a bevett eljárás. Házilag meg lehetetlen.

Elektrolízises vízbontásnál a nehézvíz később bomlik, így visszamarad. Ez az egyetlen, házilag is kivitelezhető megoldás.

2016. júl. 20. 07:10
 25/33 anonim ***** válasza:

" Nehézvizet tud magának otthon is centrifugálni."

Szerintem viccnek szánta a #22 Válaszadó. (:P)

2016. júl. 20. 13:51
 26/33 Wadmalac ***** válasza:

Akkor pardon. :D

Itt már nem megyek el rajta, ki gondolja komolyan, ki viccel, ki meg simán troll. :D

2016. júl. 20. 14:51
 27/33 anonim ***** válasza:

Valóban nem a centrifuga a bevett eljárás, de ha logikusan végiggondolod, akkor igenis el lehet választani a nehézvizet a sima H2O-tól egy kémcső centrifuga segítségével.

Ha tudnád, hogy miből vonták ki az első néhány gramm foszfort, azt sem hinnéd el. (Elég gusztustalan lehetett, de megcsinálták.)

2016. júl. 20. 16:51
 28/33 Szirty ***** válasza:
Kevés lesz a 16 amper a villanyóránál!
2016. júl. 20. 20:18
 29/33 Wadmalac ***** válasza:

"Valóban nem a centrifuga a bevett eljárás, de ha logikusan végiggondolod, akkor igenis el lehet választani a nehézvizet a sima H2O-tól egy kémcső centrifuga segítségével."

Hát, elvileg igen. Gyakorlatilag elég kicsi a tömegkülönbség ahhoz, hogy a Brown-mozgás elintézze a szeparációdat ilyen kis térfogatban. De persze csak szerintem. Egy ipari centrifuga több 100 G-je alatt nem. Ezért ennél "sufnibb" megoldásra nem gondoltam.

"Ha tudnád, hogy miből vonták ki az első néhány gramm foszfort, azt sem hinnéd el. (Elég gusztustalan lehetett, de megcsinálták.)"

Tippelnék, rothadó állati maradvány vagy ürülék. :)

2016. júl. 21. 10:52
 30/33 anonim ***** válasza:

Foszfor.

H. Brandt 1669, "érlelt" vizeletből állította elő, bepárlással, és desztillációval.

Wadmalac tippje azért nem rossz, az említett alapanyagokkal is működhetett volna.

2016. júl. 21. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!