Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fúziós reaktor házilag?

Fúziós reaktor házilag?

Figyelt kérdés

Mi kell hozzá?

Gépészmérnökként végeztem az egyetemen és gondoltam építek egy mini verziót.

Milyen erősségű mágneses mezőt kell létrehoznom?

Milyen hűtést ajánlotok?

Mi legyen a hatóanyag?

Én deutériumra és tríciumra valamint ezek gázainak nagy sebességű áramoltatására gondoltam, egy fánk, vagy nyolcas alakú reaktorban, de minden elméletet meghalgatok.

2016. júl. 18. 20:45
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Mondok én valamit: úgy vagy te gépészmérnök mint én mesterszakács.Ha az lennél, akkor lennél elég értelmes ahhoz, hogy tudd esélyeid ezzel kapcsolatban annyi mint Lakatos Józsinak Chuck Norris ellen. Miért nem akarsz egyből egy termonukleáris repülőgép-anyahajót építeni úgy tokkal vonóval együtt?
2016. júl. 18. 22:49
 12/33 anonim ***** válasza:

Légy észnél Kérdező! Ha tényleg megcsinálod, az olaj-lobbi jóvoltából vagy gazdag leszel, vagy halott. ( Gazdag, ha nyilvánosan bevallod, hogy kudarcot vallottál.)

- - -

Most egy új konteot szabadítok a világra:

Lehet, hogy nem is olyan nehéz fúziós reaktort bütykölni. Lehet, hogy már a múlt század 70-es éveiben megoldották, csak Dzsoki Jújing, meg a gyíkemberek......

2016. júl. 18. 22:54
 13/33 anonim ***** válasza:
15%
A zsidók már rég fúziós reaktorokkal termelnek áramot maguknak. Nem fognak fosszilis energiahordozókat használni, ha azt jópénzért el is adhatják.
2016. júl. 18. 23:20
 14/33 A kérdező kommentje:
Vettem 3 palack ipari hidrogént, szóval majd írok hogy mi lett.
2016. júl. 18. 23:33
 15/33 anonim ***** válasza:
Miből csinálod a tóruszt? Mivel tartod pályán az atomokat? Hogyan dekektálod a fúziót? Ha össze is jönne, mit kezdesz a felszabaduló sugárzással? A keletkezett héliumot hogyan távolítod el a rendszerből?
2016. júl. 19. 09:56
 16/33 anonim ***** válasza:

Ami házilag is előállítható, az a fusor:

[link]

Egy elkészítési leírás:

[link]

Amatőr fusor-készítőknek fórum:

[link]

És egy sikeres kísérlet:

[link]

2016. júl. 19. 10:22
 17/33 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nekem itt fordult bele a szemem belülről a szemüveg lencséjébe:

"Az energia termelést egy felforrósított levegő által meghajtott generátor hozná létre."

Azt a bakmacska szőrit!

Erre a generátorra lennék most állati kíváncsi.

Egy mini-tokamak energiaigényéhez elegendő generátort sem tudok így elképzelni, meg könyörgöm, miféle forró levegő, miféle átalakítóval, egy 10% alatti hatásfokú Stirling-motorral, vagy gőzgéppel, vagy mi a rákkal lenne meghajtva a generátor? Szélkerékkel?

És mi a frásznak ,amikor a szükséges áram készen jön a fali aljzatból? Mert hogy egy otthoni átlag 16 A 1 F konnektorból több teljesítményt kapsz, mint BÁRMI házi meleg levegőre alapuló hajtással, az olyan tuti, mint az egyszeregy.

Persze egy 16 hengeres 200 lóerős dízel generátor más tészta, azzal oda lehet durrantani. Érdemes utánanézni, mennyi a napi bérlete egy ilyennek. Hát nem diákzsebpénz.

Na, szóval ez a meleglevegős generátor botrányosan működésképtelen ötlet. Nem hogy sürgősen el kell felejteni, de Men in black jelleggel el kéne felejtetni mindenkivel, aki látta, mert ilyenért én elvenném a diplomát és megkockáztatom, BÁRMELYIK fizika- vagy gépész tanár is.

"Vettem 3 palack ipari hidrogént, szóval majd írok hogy mi lett."

hűha, én attól tartok, hogy nem lesz már, aki utána eredményről írjon, de 10 km-es körzetben mindenki hallani fogja az eredményt.

Katasztrófavédelem számát előre kiosztani a környéken lakóknak.

Amúgy minek kellett az ipari hidrogén?

elenyésző része a deutérium, trícium meg lehet, hogy öt molekulányi van a három palackban összesen. A "sima" hidrogén meg, hát ha azt a gyújtási hőmérsékletet összehozod otthon, tuti a Nobel-díj.

Összességében, sajnos igazodnom kell előttem szólókhoz, nem tudom elhinni, hogy egy gépészmérnök ennyire szakmaiatlan irrealitásokban gondolkodik.

Mondom ezt úgy hogy én (is?) gépész vagyok.

Szóval, vagy trollolo, vagy végképp elvesztem a bizalmam a magyar szakmai felsőoktatásban.

2016. júl. 19. 14:15
 18/33 anonim ***** válasza:
Csak tudnám miért hiszed azt hogy ha bekamuzod hogy mérnök vagy, akkor majd itt valaki segít neked. Ha az lennél: tudnád hogy nem lehet, nem itt kérdeznél, sőt, lenne annyi természettudományos alapod hogy utána tudnál nézni. (Vagy csak a ÓE-re jártál :D) (bocsi, nem akartam leszólni a sulit, csak adta magát a helyzet :) )
2016. júl. 19. 14:17
 19/33 A kérdező kommentje:
Igaz a generátort át kell gondolnom, a deutériumot és a tríciumot meg kell próbálni otthon előállítani, pl nehézvízből.
2016. júl. 19. 16:10
 20/33 anonim ***** válasza:
64%

'Igaz a generátort át kell gondolnom, a deutériumot és a tríciumot meg kell próbálni otthon előállítani, pl nehézvízből.'

Latszik hogy nincs napkozi es hogy iden nem jutottal el taborba se... Azt' jogyerek, honnan veszel nehezvizet...?

Gyerekek hagyjuk mar, unatkozo tizeves hulyegyerek...

2016. júl. 19. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!