Jelenleg létezik erre tudományos magyarázat?
Akár elmélet, akár "bizonyított" tény.
Szóval arra keresnék valamiféle tudományos magyarázatot, hogy egy ember hogyan tudja egy másik ember hangulatát megérezni, legyenek akár egymás mellett, vagy a föld két legtávolabbi pontján. Őrültségnek hangozhat, de ez nem eméleti kérdés, velem is megtörtént (illetve történik folyamatosan egy adott illetővel). Előre is köszönöm az értelmes válaszokat:)
Végigolvastam volna, ha egybe írod is.
Volt egy időszak, amikor írtam az ilyen megérzéseimet. Nyilván abbahagytam egy idő után, mert sikerült meggyőződnöm arról, hogy nem csak beképzelem az egészet. Mást nem akarok meggyőzni erről, itt sem akarom bizonygatni az igazam, és teljes mértékben megértem, ha nem hiszel egy névtelen embernek, aki ilyeneket állít. A kérdést sem ezért írtam ki. Egyszerűen csak válaszokat akartam, ötleteket, elméleteket, akármit.
Az illető nem tudja, hogy ezt érzem, és sajnos nem is vagyok annyira jóban vele, így általában nem tőle tudom meg, hogy éppen mi is a helyzet vele. Szeretném majd jobban megismerni, de erre most nincs lehetőségem.
Nem tudom hogyan "működik", egyszerűen csak rám tör az érzés, illetve néha álmodok vele. Nem posztolgat semmit Facebookon, meg sehol, így azt hiszem ezt a lehetőséget kilőhetjük.
Utolsó: szerintem ennek semmi köze hozzá.
Én azért nem hiszem el, mert magamnak nem hinném el ilyen helyzetben, nem látnám saját magamnak bizonyítva.
A leírtak alapján:
nem ismeri közelről az illetőt, nincs rendszeresen kapcsolatban vele, és akkor is csak közvetítő útján.
Mi alapján erősítheti egyáltalán meg, hogy tudja: mikor mit érez? Hiszen nem bír róla pontos információval.
Miért pont ez az illető? Kicsoda ez, leendő barátod/szerelmed? Annyi emberből miért őt választottad ki?
Azt mondja, néha álmodok vele. Ezek miről szólnak?
Azt hiszem én sem hinném el, ha más állítaná, de átélni, és érezni egészen más. Eleve az első az volt, hogy anélkül úgy éreztem évek óta ismerem őt, hogy egy szót beszéltünk volna. Kísérteties volt. Soha nem éreztem azelőtt semmi hasonlót.
Nem vagyok rendszeresen kapcsolatban vele, ez igaz, de van egy blogja, amit mindig elolvasok. Főleg magáról ír, sajnos egyre ritkábban.
Egy konkrét esetet leírok, ami még tavasszal történt. Egyik nap vele álmodtam. Nem történt benne semmi, csak sírt. Másnap nagyon rossz érzésem volt, csak ez járt a fejemben. Akkor is azzal nyugtattam magam, hogy ez csak egy rossz álom volt, igazából semmi baja. Másnapra még rosszabb hangulatom lett. Egész nap ideges voltam, a sírás kerülgetett. Este megkérdeztem az egyik ismerősét, akivel jóban vagyok, hogy nem-e tud valamit róla. Azt mondta, hogy pár napja nagyon ingerlékeny, furcsán viselkedik (egy halál nyugodt emberről van szó). Na ez az a pont, amikor mindig kiborulok. Nem írt semmit a blogjában akkor. Illetve de, pár héttel előtte, hogy milyen boldog. Mikor este megkérdeztem az ismerősét, ránéztem a blogjára, és kitörölte ezt a pár hetes bejegyzést.
A legtöbb érzésemet elfojtom, képtelen vagyok kimutatni őket. Már abban sem vagyok biztos, hogy érzek bárki iránt bármit is... Persze, Ő a kivétel. Nyilván az évek alatt elkezdtem kötődni hozzá, ami gondolom nem valami meglepő, mivel olyan, mintha össze lennénk kapcsolva (legalábbis a részemről).
Nem tudom miért pont Ő, nem én választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!