Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért vagyok fárdatabb, ha...

Miért vagyok fárdatabb, ha álmodok?

Figyelt kérdés
Ha éjszaka álmodok,akkor másnap sokkal fáradtabban kelek fel,mintha akkor,amikor nem álmodok semmit.Azért van ez,mert az agyat leterheli éjszaka az álmodás? Vagy ez hülyeség? :D

2016. jún. 24. 11:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Sorry az elirásokért,gyorsan írtam...:)
2016. jún. 24. 11:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az alvásnak több fázisa van, lehet rosszban ébredsz.

Ezt leszámítva még ezernyi oka lehet (hasra ütök nem tudom esetleg vashiány)

2016. jún. 24. 11:58
 3/7 anonim válasza:
100%
Nekem is így van. Ha álmodom, nem alszom mélyen és fáradt vagyok reggel :(
2016. jún. 24. 13:01
 4/7 Wadmalac ***** válasza:

Ha sokat álmodsz (tehát a REM fázisban vagy nagyrészt a mélyalvás helyett), akkor az ronthatja az alvás hatásfokát.

De én gyanítom, hogy valóban inkább azzal lehet a baj, hogy rossz alvásfázisban kap el az ébresztő.

Ajánlanám kipróbálni a sleep as android appot a telódon ébresztéshez (IOS-on is van hasonló).

Ott beállíthatsz egy időintervallumot (mondjuk 20 perc) a felkelés szükséges időpontja körül, és akkor a mocorgásodat, szuszogásodat figyelve akkor ébreszt, amikor a legjobb fázisban vagy hozzá. Az ébredési kábaságot nagyságrendekkel csökkenti.

2016. jún. 24. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Vagy nem jó alvási szakaszban ébredsz fel, amit lehet orvosolni, bár szerintem az az ember egész napjára nem hat ki, inkább csak a reggeli órákban kellemetlen, vagy nem alszol elég mélyen ami miatt emlékszel az álmaidra. Maga az álmodás folyamata nem pihentető, de legalábbis nem
2016. jún. 24. 21:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Két szervünk sosem pihen:A szívünk(csak két dobbanás közt),és elménk(az más kérdés,hogy némelyeké úgy tesz,mintha el sem indult volna,de ez egy másik történet).

Talán nem mondok nagy újságot azzal,hogy szinte minden testi tevékenység nélkül,csupán elménk terhelésével is ki lehet merülni.Amiként a testünk fáradságára nélkülözhetetlen az ellazulás,úgy elménk pihenésére is a feloldódás(nem alkoholban).Ha valaki ébrenlétében folyamatos stressznek van kitéve,és megoldatlan konfliktusokkal,problémákkal igyekszik elaludni,elméje kénytelen folytatni azt,amit elalvás elótt abbahagyott.Nem lazulhat el.Nyugtalanul,nehéz álmokkal fetreng ágyában,s természetesen fáradtabban ébred,mint elalvása előtt volt.

Az első szabály:Le ne menjen a nap,a te haragod felett!Minden konfliktusunkat meg kell oldanunk-legalábbis meg kell próbálni megoldani-mielőtt lefekszünk!

A másik:Szellemiségünket meg kell tölteni szép dolgokkal lefekvés előtt!

A harmadik:Ha nem végeztünk elégséges fizikai munkát,terhelést,el kell fárasztanunk magunkat egy sétával,vagy bármilyen terheléssel!

Az elmét nem az álmodás terheli,hisz az sosem áll meg pihenni,hanem a terhes álmok megakadályoznak az ellazult pihenésben.

2016. jún. 25. 05:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Talán másként fogalmaznék néhány dolgot, de az előző válaszolóval értek egyet.

Az álmok nem befolyásolják a pihenést, a rossz alvás viszont fel nem oldott konfliktusoktól van (amelyek ezerfélék lehetnek), és ezek generálják a rossz álmokat is. A szervezet akkor igényli az alvást, ha szüksége van rá, tehát valóban szükséges lehet egy lefekvés előtti fizikai igénybevétel. Ellenkező esetben hánykolódás a vége, nem alvás.

2016. jún. 25. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!