Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek az idő létezik?

Szerintetek az idő létezik?

Figyelt kérdés

Kiegészítésként szeretném a wikipédián megemlített kérdést beírni ide:"A kérdés az, hogy az idő a világmindenség alapvető tulajdonsága-e, vagy egyszerűen szellemi megfigyelésünk, azaz érzékelésünk terméke?"

Ti mit gondoltok?Létezik az idő vagy csak mi találtuk ki?Gondolkodjatok el és utána osszátok meg a véleményeteket.

2010. ápr. 13. 16:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem, főiskolára járok.

Írtam egy hipotézist, nem kell egyből bunkózni.

2010. ápr. 13. 19:55
 12/17 Silber ***** válasza:
78%

Az idő egy nehéz fogalom ilyen szempontból. Nem tudod fizikailag kimutatni, viszont létező dolog, mert mérni igenis tudod. SI alapmértékegység ami a kinematika származtatott, nem definiáljuk ilyen szempontból. A előttem elhangzott példák mind-mind rosszak voltak...

"Helyek vannak, pl az iskolában voltam délelőtt, de most nem vagyok ott mert hazajöttem, szóval csak mozgás van, idő nincs csak az emberek találták ki."

A kulcsszó: most. Tehát mégis létezik idő :)

Igenis idő létezik, csak nem anyagi/energia formában. Egyfajta kettősség övezi, hisz egy fogalom, de mégis mérhető.

"Vagy képzeljetek el egy világot két nappal, kaotikus pályával, na ha ott lenne élet nem lenne időfogalmuk sem!"

Az egy dolog, hogy mi az időt a Föld Nap körüli mozgásához viszonyítottuk. De megtehettük volna azt is, hogy teszem azt... 1 blabla az az idő, ami ahhoz szükséges, hogy kis pista leessen a tizedikről.

2010. ápr. 13. 19:57
 13/17 anonim ***** válasza:
19:55 OK sry, második olvasásra sejtem mire gondolsz. De nincs igazad ha arra gondolsz amit sejtek:P
2010. ápr. 13. 20:54
 14/17 anonim ***** válasza:
létezik,mert valaminek nyílván elkell telnie ahhoz,hogy este legyen...és akkor mi telik el reggeltől estig..hát az idő xĐ Ha nem lenne idő,akkor nem jönnének el az események,nem tudnánk,hogy mikor születik meg egy baba,azt is mérjük.És nem mindegy nekünk sem természetesen,hogy hajnalban fekszünk le,vagy még kora este.:P Úgyhogy sztem létezik.
2010. ápr. 13. 21:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is létezik csak azt szeretném említeni, hogy a másodperc az alapállapotú cézium-133 atom két hiperfinom energiaszintje közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 9 192 631 770 periódusának időtartama. Tehát az anyagban is van egy meghatározott időköz ami mindíg ugyanannyi.
2010. ápr. 14. 16:35
 16/17 anonim válasza:
egyre jobb az IDŐ
2010. ápr. 14. 20:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Kint az Idö most jó nem esik tegnap rosszab volt sajnos , az idö meg természetesen létezik mivel a mi dimezionkban megfigyelhetö és azért találtuk ki az idö fogalmát és egységeit hogy tudjunk mérni vele, a magyar nyelv meg sz.r tul sok a hasonlito és egyforma szó...
2010. ápr. 21. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!