Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek az idő létezik?

Szerintetek az idő létezik?

Figyelt kérdés

Kiegészítésként szeretném a wikipédián megemlített kérdést beírni ide:"A kérdés az, hogy az idő a világmindenség alapvető tulajdonsága-e, vagy egyszerűen szellemi megfigyelésünk, azaz érzékelésünk terméke?"

Ti mit gondoltok?Létezik az idő vagy csak mi találtuk ki?Gondolkodjatok el és utána osszátok meg a véleményeteket.

2010. ápr. 13. 16:46
1 2
 1/17 Silber ***** válasza:
100%
Persze, most épp esőre áll :)
2010. ápr. 13. 17:01
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

Az idő az anyagi világ jellemzője. Fogalom, de jól és pontosan mérhető. Létező fogalom tehát.

maci

2010. ápr. 13. 17:07
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
szerintem csak az emberi elmében létezik, a tárgyaknak az idő nincs, csak gondolkodó lények számára
2010. ápr. 13. 17:26
 4/17 anonim válasza:
100%

érdekes...szerintem csak mi emberek (gondolkodók) találtuk ki az időt, hogy legyen akár viszonyítási alapunk.

a tárgyak pedig a külső behatások miatt az idő múlásával tönkremennek...az idő múlik, a bolygók forognak-keringnek (hol szimetrikusan, hol nem) de az idő szerintem "relatív".

2010. ápr. 13. 17:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
LOL Az analógiátok szerint távolság sincs, mert egy tárgy nem tudja hol van. Az időt nem mi találtuk ki, csak a mértékegységeit.
2010. ápr. 13. 17:58
 6/17 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem nincs idő, nem létezik.Helyek vannak, pl az iskolában voltam délelőtt, de most nem vagyok ott mert hazajöttem, szóval csak mozgás van, idő nincs csak az emberek találták ki.Képzelj el egy helyet ahol minden áll, nem mozog senki és semmi, ott honnan tudod hogy telik az "idő"?Ha csak nem méred órával, de az óra is csak mozog.
2010. ápr. 13. 18:04
 7/17 ToXeN ***** válasza:
Vagy képzeljetek el egy világot két nappal, kaotikus pályával, na ha ott lenne élet nem lenne időfogalmuk sem!
2010. ápr. 13. 18:16
 8/17 anonim ***** válasza:

18:04

Gondolkodtam még, szerintem amit mi időnek nevezünk az mozgás, idő nincs csak mozgás, az "idő" valójában két esemény között eltelt mozgások/rezgések száma.Mondjuk 10 másodperc az 10 kattanás az órámban, 10 mozgás, ezzel lehet mérni valamit vagy meghatározni, számolni, csak erre jó.

2010. ápr. 13. 18:19
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Sok hülye.
2010. ápr. 13. 19:31
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
18:04 Kisegítő suliba jársz?
2010. ápr. 13. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!