Mi van az univerzumon túl?
Már sok helyen kerestem a választ,de egyik se se válaszolt pontosan kérdésemre(lehet mert nincsen válasz?)
Leírom hogy pontosan mire is gondolok: van ugye a föld és fölöttünk a kék ég. A kék égen túl van az egyre sötétedő űr. Eddig azt vettem észre hogy mindenki csak oldalra nézz és ott keresi az esetleges űrlényeket és az újabb csillagokat és stb.-ket. Mi van akkor ha nem oldalra néznének az emberek, hanem elkezdenének felmenni.Mi lenne ott ha az ember elkezdene csak is fel és fel menni. Lehetséges hogy a nagy űr után van valami? Hiszen ha ilyen körökben épül fel az atmoszféra akkor lehet hogy nem a feketeség az utolsó kör, nem? Lehet hogy a nagy univerzum és a csillagok/égitestek lakóhelyén túl még van valami? Ezt úgy képzelem hogy tegyük fel a galaxis a föld és ha most elkezdenének az űrhajósok menni felfelé akkor még is mivel találkoznának? Végtelen feketeség van?Azt mondják mindig hogy az technológia nem elég fejlett bizonyos dolgokhoz, akkor lehetséges hogy a feketén túl van még valami?
Tényleg ennyire rettenetesen nehéz elképzelni, hogy a világunk felfúvódik?
Mire ideér az a fény, addigra a világ már sokkal nagyobb, mint amikor elindult. SOKKAL nagyobb. Nem csak egy picikével.
"A tény, hogy 13,4 milliárd fényévnyi távolságból ért ide annak a galakxisnak a fénye."
NEM!
13.4 mrd ÉVET futott a fény.
KÖZBEN TÁGULT A VILÁG!
Tehát GARANTÁLTAN sokkal messzebb van már, amit abban a fényben látunk!
Konkrétan 48 mrd fényévre van.
Ebből következik, hogy ha IDŐBEN 14 mrd évre visszanézünk, akkor TÁVOLSÁGBAN 48 mrd fényévre ELLÁTUNK.
Tényleg nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni.
"de a mai állapotát és helyzetét újabb 13,4 mrd év múlva láthatnánk"
Még egy tévedés.
Ugyanis ez a pont MA MÁR 48 mrd fényévnyire van.
Azonban a világ továbbra is tágul, ezért ENNEK a pontnak a MAI állapotát majd valamikor 60-80 vagy 100 mrd év múlva fogjuk látni.
A Hubble a 13,4 milliárd fényévre lévő állapotát és pozícióját látta annak a galaxisnak, azaz a múltba nézett vissza 13,4 milliárd évet. Azt pedig senki nem tudja, hogy ma hol van, és nem is lényeges a vitánk szempontjából. Én nem is vitatkozom azon, hogy tágul az univerzum, és azon sem, hogy 80-90-100 milliárd fényév átmérőjű, de azt nem láthatja semmi, legfeljebb kiszámíthatták.
"Hubble Team Breaks Cosmic Distance Record
By pushing NASA’s Hubble Space Telescope to its limits, an international team of astronomers has shattered the cosmic distance record by measuring the farthest galaxy ever seen in the universe. This surprisingly bright infant galaxy, named GN-z11, is seen as it was 13.4 billion years in the past, just 400 million years after the Big Bang. GN-z11 is located in the direction of the constellation of Ursa Major."
És a kép is nagyon jól illusztrálja.
Az ősrobbanás a határ. Nem láthat semmi 13,8 milliárd fényév távolságon túl. Ahhoz, hogy egy 48 milliárd fényév távolságban lévő akármi fénye ideérjen, 48 milliárd év szükséges. Fizika, első osztály. ;)
Én értem az érvedet, csak hibás. Ha már a NASA-nak se hiszel, akkor feladom, de azért írj, ha megvilágosodsz. ;)
Tényleg nem tudom, miért nem lehet ezt megérteni. :)
"azon sem, hogy 80-90-100 milliárd fényév átmérőjű"
Még nincs annyi.
"de azt nem láthatja semmi"
De, láthatja. Mivel kezdetben jóval kisebb volt, így már ide tudott érni a fény.
A határt valóban nem látjuk, mert:
1: nem világít,
2: túl messze van,
3: tágul a tér, és onnan már soha nem érhet ide a fény.
"96 mrd fényévnyi gömböt látunk"
Kicsit hosszabban kifejtve: amit MA látunk, az JELENLEG egy ekkora gömb. A világ kezdete óta, tehát kb. 14 milliárd éve indult el róla a fény. Akkor még természetesen kisebb volt: MÁRA lett ekkora, és EZT látjuk. Tehát a róla AKKOR elindult fényt.
A jútyúk videókat meg... hát... némi fenntartással kezeld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!