Ezeket a csillagászati/űrtudományi kérdéseimet meg lehetne válaszolni?
Mit jelentenek ezek a szavak?
1)fekete lyuk
2)dimenzió
3)galaxis
4)világegyetem
Mi van a fekete lyukban?
Mekkora az űr?
A dimenziók valóban léteznek? (misztikus sci-fi értelem alatt)
Hány galaxis van?
Mi van ha belemegyek egy univerzum közepébe?
(egy ilyenbe: [link]
Mostanában nagyon foglalkoztatnak ezek, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a valóságban ezek mik, mert csak sci-fi és misztikus filmekben láttam ezeket. Biztos rohadt nagy hülyeségeket mondtam, de kérlek írjátok meg ezeket.
Igen, és már megtették mások. Üdv az interneten...
De most komolyan azt kéred, hogy valaki időt és fáradságot nem kímélve írja meg mindazt, ami pár kattintással számodra is elérhető?
Minden kérdésed legalább háromszor volt mostanában.
Miért nem nézed vissza?
"egy univerzum közepébe?"
Általában NEM tudsz oda bemenni. Legalábbis a mi világunkban nem tudsz.
Nem kevered véletlenül egy galaxis közepével? Mert oda be lehet menni, csak nem érdemes, mert ott egy fekete lyuk van.
Ha el akarsz térni a sci-fi től és a vlaóságot akarod...
1) Egy pont ami hihetetlen kicsi (valaki szerint dió nagyságú, valaki szerint nem is látható mert atomnyi méretű) aminek nagy a gravitációs ereje. Annyira nagy hogy a fényt is magába "húzza". A többi róla már csak feltételezgetés. "Amíg nem megyünk oda nem tudjuk meg"
2) Egy másik világ ami ugyanilyen, de valamilyen forműban mégse.
3) Sok naprendszerből álló "fekete-lyuk rendszer".
4) Amibe vagyunk mi és minden más.
"Mi van a fekete lyukban?" Franc tudja
"Mekkora az űr?" Dokumentumfilmekbe mondták hogy legalább 78 milliárd fényév a világűr átmérője. De szerintem az idő folytán egyre csak nő és ahova anyag jut odáig tágul.
"Dimenziók valódan léteznek?" Ezt senki se állíthatja biztosra. Ez maradjon a jövő titka.
"Hány galaxis van?" Hát nem 50. Számold meg :)
"Mivan ha... közepébe?" Ezt a kérdést nem értem. Nyilván elírtad vagy csak nem jól ismered, de univerzumba nem lehet belemenni mert abba vagyunk. A kérdést nem tudom megválaszolni mert lehet gondolni fekete-lyukra meg féreg lyukra és a kettő két különböző dolog.
Én amit tudtam azt leírtam. Az már kérdés hogy jól-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!