Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a palinkaban...

Hogyan lehet a palinkaban kemiai anyagokat kimutatni?

Figyelt kérdés
Valami first erzek a hazin amit vasaroltam ed kivancsi vagyok be e akarnak megmergezni.amugy nemszoktam inni de ettol furan erzem magam.
2016. ápr. 27. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szpektrográffal.

Minek iszol, ha neked az árt.

2016. ápr. 27. 11:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire hiteles, de pl:

"Nem tudom, be lehet-e szerezni egy átlagembernek, de bórsav kell hozzá. Belerakod a pálinkába, meggyújtod, ha zöld, van benne metilalkohol."

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..

2016. ápr. 27. 11:45
 3/12 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 27. 11:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az analitikában az a feneség, hogy előbb tudni kell, hogy konkrétan mit akarunk kimutatni, aztán olyan analitikai rendszert kell létrehozni, ami biztosan ki is mutatja a konkrét anyagot.

Nem tudom, mi a "firs" vagy "first".

A metanolt meg bórsavval vagy hasonlóval nem lehet kimutatni, aki tanult valamennyi kémiát, az tudja, hogy lángfestése csak a fémes kationoknak van. A fura érzés meg elsősorban aldehidektől, észterektől lehetséges, netán nitrobenzoltól (ha pl. "cseresznye-" vagy "meggypálinkáról" van szó), de lehetséges a rézelejétől is, ha valóban magas a réztartalma (és májmérgezést okoz).

2016. ápr. 27. 12:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezért is írtam, hogy nem tudom, mennyire hiteles.

De amúgy köszönöm a pontosítást. :)

2016. ápr. 27. 13:11
 6/12 Wadmalac ***** válasza:
100%
Ha lenne megbízható olcsóbb módszer a gázkromatográfiánál, akkor nagyban is azt használnák.
2016. ápr. 27. 13:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat ,lenyegeben nekem se art jobban mint masnak de mivel egy olyan embertol vettem aki elegge Magyar gyulolo area gondoltam Nem e toltott bele valami gyomirtot?
2016. ápr. 27. 13:39
 8/12 Wadmalac ***** válasza:

Első koccintást vele kellet volna, úgy, hogy igyon ugyanannyit, mint te.

Csak nem egy Dugovics Titusz alkat.

2016. ápr. 27. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Szervetlenre ICP-MS, szervesre HPLC-MS. Mindkettő nemolcsó megoldás, így inkább öntsd ki.
2016. ápr. 27. 17:17
 10/12 EagleHUN ***** válasza:

Ne öntsd ki add titokban egy hajléktalannak.

Először örülni fog. :)

Ha nem volt benne semmi akkor utána is. :)

2016. ápr. 27. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!