Hogyan lehet megállítani egy aszteroidát és kitermelni a benne lévő értékes anyagokat?
Ezekre a lehetőségekre tényleg nem gondoltam. :-)
Az én elképzelésem annyi volt,hogy valahogy lelassítjuk és feldolgozzuk az anyagot még az űrben aztán hazaszállítjuk.
Pl néhány rakétával leszállunk rá,amik belefúrnak és megkapaszkodnak. Ezek úgy működnek,mint a holdraszállóegységnél,vagy marsszondánála fúvóka. Korrigálják a pályáját és képesek lassítani is fokozatosan.
Na eztán egy feldolgozó állomásra szállítjuk,ahol teljesen feldolgozzuk és hazaszállítjuk.
köszi az ötleted! Az űrben felhasználásra nem is gondoltam. :-)))
Azért állítanám meg,hogy nekelljen hónapokat visszautazni bányászat végeztével.
Amúgy jóötlet a tied is köszi.
Most jutott eszembe,hogy eltérítjük a kisbolygót úgy,hogy a bányász dokkban landoljon. Gondolok itt egy konstrukcióra,ami gyűjti a kisbolygókat,és feldolgozza. Persze mire a dokkhoz érne már a lassítás is megoldott a fúvókákkal,vagy nemtom.
Hogyha mindenáron lassítani akarod, nem elég egyszerűen ellenhatást kifejteni, mert ugyanazon a keringési pályán ha lelassítod, elkezd a Napba zuhanni (vagy a csillagba, ami körül kering, mert ugye a kérdés 2015-ben szigorúen sci-fi, tehát lehetünk máshol is). A jó megközelítés, hogy elkezded távolítani a Naptól, ennek hatására a perdületmegmaradás miatt magától lassulni kezd a keringése.
Egyébként néhány év a keringési idejük, tehát lehet, hogy egyszerűbb megvárni, amíg újra földközelbe kerülni, és akkor indítani a kibányászott szajrét haza.
Sokat kell még olvasnom. :-D
Hirtelen feltettem egy sotoba kérdést. Totál nem értek hozzá. Azért köszi szépen a válaszokat! Sok mindent figyelembe kell venni. Keringési pálya,gravitáció,kisbolygó összetétele,stabilitása meg még kismillió dolog,amiről nem is hallottam. Na köszi mégegyszer! Mentek a zöldek. :-)
Rengeteg olyan anyag van asztikban,kisbolygókban,ami a földön ritkaságnak számít,vagy egyáltaán nem lelhető fel.
És ott a túl sok lakos kevés nyersanyagra téma is. Amit vagy úgy oldunk meg,hogy leredukáljuk a föld népességét egy fenntartható szitnre,vagy kintről hozunk be anyagokat.
Esetleg marad az ami most. Néhányszázmillióan használják fel a kitermelt erőforrások 80-90%-át,és a többiek nyomoroghatnak az újkori életkörülményeik közt aluliskolázottan betegen stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!