Ha egy 3szögnek a szögeit tudom, akkor az oldalait, hogy tudom kiszámolni?
Euklideszi síkon az oldalak arányát tudod kiszámolni. Ezt megtudhatod a szinusztételből.
Gömbi vagy hiperbolikus háromszögnek az oldalhosszát is ki tudod számítani, ott ezekre is vannak tételek.
Helyreigazítás: az eredmény pontos lesz, de konkrét nem.
Megkérdezhetem, hogy miből fakadóan ötlött fel a probléma?
"de pontos eredményt nem fogsz kapni"
Ez attól függ mit nevezünk pontosnak. Bármilyen kívánt pontossággal megadható, de az még mindig csak a kívánt tűréssel pontos.
Persze vannak speciális kivételek, ahol igenis egzakt, pontos az eredményed, például a pithagoraszi számhármasra alapuló derékszögű háromszögeknél, szabályos háromszög, gyakorlatilag minden esetben, ahol az adott szög szögfüggvénye nem irreális számot ad.
"Wadmalac, már korrigáltam magam... légy kedves, ne csak az első hsz-t olvasd el..."
Láttam. Csak gondoltam, kiegészítem. Nem kötözködés. A korrekciós kommenthez szántam bővítménynek, talán inkább azt kellett volna beidéznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!