Mint tudjuk, az emberiséget három narcisztikus sérelem érte Kopernikusz, Darwin és Freud által. Lesz negyedik? Mi lesz az?
Segíts, kérlek, mert ami szerinted köztudott, arról én még soha sem hallottam!
Kifejtenéd az állításodat?
Hogy érheti az egész emberiséget sérelem? Mi a narcisztikus sérelem definíciója? Ki állítja, és miért pont ennek a három emberről, hogy ők ilyent okoztak?
Kopernikusz: nem mi vagyunk a világ közepe, csupán egy apró porszem a kozmosz peremén (heliocentrikus világkép).
Darwin: még a Földön sem vagyunk kitüntetett pozícióban, az evolúció során az állatvilágból emelkedtünk ki leszármazás útján.
Freud: még a saját elménket sem uraljuk maradéktalanul, viselkedésünknek vannak nem tudatos mozgatórugói is.
Értem.
És ki állítja, hogy ezek az emberiséget narcisztikus sérelemként érték, Egyáltalán: milyen az?
Kopernikusz helyett miért nem Galilei, Freud helyett Jung?
A negyedik az lesz, ha találunk más értelmes lényt.
Akár más bolygón, akár mi csinálunk nálunk értelmesebb MI-t.
Azért nem Galilei és Jung, mert Kopernikusz és Freud fejében pattantak ki ezek a dolgok.
Javaslom, olvass utána a daytoni majompernek. Meg is filmesítették.
"Azért nem Galilei és Jung, mert Kopernikusz és Freud fejében pattantak ki ezek a dolgok. "
A heliocentrikus világképet csak elterjesztette Kopernikusz, de azt előtte már megfogalmazta Pontoszi Hérakleidész, Kopernikusz előtt kb. 1700 évvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!