Müködik egyáltalán házilag készitett Stirling motor?
Már többszőr próbálkoztam, egyre precizebben, minden kis részletre odafigyelve, Videókból, leirásokból követve, De szinte látásból lemásoltam azt, amit több videóba is mutatnak. De nem müködött. Igyekeztem olyan teret csinálni ami nem szivárog, konzervekből, s mindenféle szivárgás gátló anyaggal,
Kérdésem az, hogy a belső henger ami le fől mozog, az feltétlen ilyen fém szivacsból kell hogy legyen, vagy jó a sima Energiaitalos henger is ? sok videóban ez utóbbit látni, de amit elsőnek Irtam olyanból is van.
Müködik házilag egyáltalán ?
Vagy a videókba valami spéci anyaggal, gázzal fel tőltve a belső tere ? Ahogy olvastam,sima levegővel is megy, viszont ha valamilyen gázzal megtőltik a teret akkor hatékonyabb.
Egyszerüen nemtudom, zavar a gondolat, befészkelte magát a fejembe, hogy milyen jó lenne megcsinálni egyet házilag, konzervekből.
De a másik fajta ami tetszik s könnyebb lehet, az a nap által hajtott, ami olyan mint egy kis szék, a felső sima felületén ahogy éri a nap felmelegszik és a hungarocelt benne kinyomja, és lent meg a lendkereket hajtja. Jó lenne egy ilyet csinálni, Nem is tünik olyan bonyolultnak. De egyszerüen nemtudom, Ennyire precizen kell mindent, milliméter pontosan ?
"Ennyire precizen kell mindent, milliméter pontosan ?"
A milliméter nem tűrés, az méret. :D
Itt jól tömítő illesztések kellenek, főleg a dugattyúnál. Azt vagy állati precíz tűréssel oldod meg, vagy valami rugalmas tömítéssel, ami meg növeli a súrlódást.
Egy dugattyú egy hengerben minimum h8/H8 tűréssel kell illeszkedjen, ha rugalmatlan a tömítés.
"így saccra is éveket tölthetett azzal, hogy egyáltalán eljusson oda, hogy először körbefordult önmagától a szerkezete"
Abszolút így van. Sajnos nem hiteles az infóm, csupán valami régi utánaolvasásból rémlik, hogy huszonvalahányadik prototípus működött neki először folyamatosan.
A youtube-os feltöltők működő gépei is szerintem az esetek többségében olyan 10.8 verziószámúak lehetnek és még mindig béta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!