Ti mennyire tartjátok hitelesnek az intelligencia teszteket?
36 éves nő vagyok,aki kicsit eltér a megszokottól.
Nem rég csináltam az interneten intelligencia tesztet,és elszégyelltem magam,mert többet vártam.A környezetem,és a volt kolléganőim is értelmes nőnek tartanak.Elmondásuk szerint lehet velem értelmesen beszélgetni.
102-es IQ-t mértem az interneten.Egyszer mértem 139-et,de szerintem az nekem sántít ,mert fizetős volt.Van egy IQ-tesztes könyvem,ott mértem 114-et is.
Mit tehetek,hogy magasabb legyen az intelligenciám,és értelmesebb legyek??
Ha egymás után megcsinálok 3 azonos cégtől származó tesztet, amikben nincs közös kérdés, akkor is előfordul 20as különbség a legjobb és legrosszabb között.
Ha minden nap megcsinálnék két tucatnyi tesztet egyre jobban nőne az eredményem, mert felfrissíteném az agyamat és más gondolkodásmódra állnék rá. Szóval az intelligencia teszt szerintem egyrészt állapot függő, másrészt nagy szórással mérhető.
A gyakorlás egyértelműen növeli a teszten elért eredményeket. De ettől rövid távon nem leszel intelligensebb, csak aktívabb. Ami növelheti az értelmi szintet az az olvasás és a tanulás.
Nem árt tisztázni, az intelligencia gyorsaságot, gyors felfogást takar. Egy tesztnél az számít, kitöltöd e időre,
illetve-esetleg, hogy mennyivel a megadott idő előtt.
Teszt íráskor, és bármikor sokat nyom a latba a pillanatnyi lelki-fizikai állapot.
Alapteszteknél elméletileg ugyanolyan butának minősül,
aki semmit nem tud, mint aki mindent tud, csak lassabban.
Persze, ez a gyakorlatban úgy működik, hogy mivel van időd 70%-ra választ adni, kapsz egy gyengécske eredményt.
Így nem sorolnak az "buták" közé, de nem tűnsz túl okosnak sem,
pedig helyes választ tudnál adni a többi, vagy több kérdésre is.
Nem hiszem , hogy Einstein nyomogatta volna a stoppert, mikor elméleteken mélázgatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!