Grafikusnak kell tudni rajzolni?
Márpedig én úgy tudom hogy egy grafikusnak kell tudni rajzolni, méghozzá elég jól. Én is ezért járok művészeti középiskolába, én is grafikus szeretnék lenni :)
Szerintem azért a rajzolást gyakorolni kéne, még akkor is ha számítógépen fogsz dolgozni :)
ez a munka szerintme feltételez egy olyan vizuális esztétikai képességet, amihez a rajztudás mindenképpen jó alap. Most nem "kézügyességről" beszélek, ahogy gyakran a jó rajzolókat jellemzik, ez hülyeség. A rajzot nem a kéz csinálja, az egy háromdimenziós vagy egyéb agyi kép két dimenzióban való leképezésének képessége. Még csak nem is feltétlenül látványé. A művészi kép készítése nem tisztán egy látvány másolása.
A képzőművészeti tehetség több annál, hogy valakinek "ügyes a keze".
A rajzi képességek hiánya erősen gyanússá teszi az ilyen képességek hiányát, vagy legalábbis azt, hogy ezek nincsenek fejlesztve, "edzve".
Nem a rajztudás a fontos feltétel, hanem az a képesség, aminek a rajztudás is jellemző megjelenési formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!