Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik volt szerintetek az...

Melyik volt szerintetek az emberiség történetének az eddigi legszebb korszaka?

Figyelt kérdés

2016. márc. 20. 10:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Na szóval, én csak azzal kapcsolatban mondtam el a véleményemet, hogy itt azt írták, hogy "de rossz volt a középkori ember számára, mert nem volt autó". Hát nem, ezért nem volt neki rossz. Más miatt rossz volt neki, de azért nem, mert nem volt autó, villamos, vonat. Hiszen ezekre nem is volt neki szüksége, mert nem volt fogalma a sebességről, és arról, hogy A-ból B-be rövidebb idő alatt is el lehet jutni, mint gyalog vagy lóháton. Neked hiányozna az autó, de a középkori ember számára nem hiányzik, mert az ő számára nem létezik.

Ezért nem lehet összehasonlítani korokat, és nem lehet azt mondani, hogy ez rosszabb, az jobb, mert minden kort csak önmagában lehet vizsgálni.

2016. márc. 21. 00:24
 12/25 A kérdező kommentje:
Egyébként egy szóval sem mondtam hogy élnék az ókori Görögországban. Nekem abból a szempontokból volt a legszebb hogy akkoriban nagyon fejlett volt, gyönyörű városai voltak és a régi történetek valahogy nagyon izgalmasak nekem!
2016. márc. 21. 07:09
 13/25 TappancsMancs ***** válasza:
2016. márc. 21. 17:54
 14/25 anonim ***** válasza:
39%

A kérdésre válaszolva már "ha igaz" akkor a legszebb korszak az Ádám / Éva volt, és ezt aszt hiszem senki e vitatja:)

Aki kényelem meg civilizáció szemszögéből nézi a dolgot annak ez a kor az aranykor. Egyébként durván 22 háború zajlik jelenleg is világban, és többről (mint a palesztinok írtásáról) évek óta nem is ír a sajtónk. Azért a civilizácuió kényelme mellé tegyük már oda a civilizációs betegségeket, a környezetszennyezést, az ozonlyukat, a civilizációs betegségeket amikbe annyi indián belehalt, az adórendszert, a forgalmi adót, a parlagfüirtást, a politikusokat és hagy ne soroljam.

Aki meg mondjuk vallásos, az tekintve hogy euban most több mint 300 millió az ateista, szóval az ő szemszögükből nézve meg most van az igazi középkor!

Szóval minden (szokás szerint) nézet kérdése.

2016. márc. 22. 17:37
 15/25 anonim ***** válasza:
92%
Én vallásos vagyok, de nem érzem úgy, hogy most lenne a középkor. Nem üldözik a kereszténységet, és nem üldözik azokat sem, akik nem keresztények. És ennek örülök, mert mindenki maga dönti el, hogy miben hisz. És a hite miatt senkit sem szabad megbüntetni, csakis kizárólag a cselekedetei miatt.
2016. márc. 22. 17:40
 16/25 wieler válasza:
A legszebb korszaka még nem jött el. Az akkor lesz, amikor az emberek ráeszmélnek, hogy nagy átlaguk nem más, mint a Föld vírusa, amely elpusztítja mind a Földet, mind önmagát. Na majd ha erre feleszmélnek, tudatosodnak az emberek, az lesz az emberiség legszebb korszaka.
2016. márc. 24. 06:43
 17/25 József10 válasza:
83%
Ez az átlagéletkor téma azért némi átgondolást kíván. Az átlagéletkort mindig úgy számolták, hogy belevettek mindenkit. Már ha számolták abban az időben egyáltalán. Na most ha egy csecsemő meghalt akkor ő a 0 vagy 1 évével a 70 évessel arányosítva 35 éves átlagéletkor jön ki. A csecsemő halandóság vagy a kiskorú elhalálozás még a múlt században is nagyon gyakori volt. Szerintem ma sem élnek tovább az emberek mint akkoriban, csak a sok háború, a csecsemő illetve kiskorú elhalálozás miatt jön ki alacsony átlagéletkor. Tehát ebből hosszútávú következtetéseket nem lehet levonni. Viszont sok szempontból természetesebben éltek. Azt is hozzá kell tenni, hogy ma a beteg embereket is életben tarják, és szaporodhat, továbbadva a hibás géneket, és az örökletes betegségeket ami a fajok elkorcsosulásához vezet. Az élelmiszer ellátásban is voltak nagy problémák. A mai korhoz hozzászokott embereknek elviselhetetlen lenne az akkori élet, bármely korba mennénk is át. Ha csak a 30 évvel ezelőtti viszonyokat veszem is figyelembe, ahhoz sem tudna a mai fiatalság hozzászokni. Sokan sírva fakadnának ha oda csöppennének :)
2016. márc. 24. 16:25
 18/25 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem Európa számára a II. világháború utáni ujjáépítés és az azt követő néhány évtized.
2016. márc. 25. 01:15
 19/25 anonim válasza:
Hát, 18-as ha ez a véleményed akkor tiszteletben tartom, de szerintem az is durva volt. Én most tanulok arról a korszakról törit, és hát akkor volt egész Kelet-Közép-Európában kommunista diktatúra, Németországot meg kettévágták a vasfüggönnyel... De mondjuk Nyugat-Európának meg az USA-nak jó volt, és pozitívum, hogy ekkor találták fel az olajválság miatt az alternatív energiaforrásokat.
2016. márc. 26. 15:24
 20/25 anonim válasza:
16-os: Szerintem akkor lenne az emberiség legszebb korszak, ha nem kéne kiirtani az ilyen embereket, mert nem lennének ...
2016. márc. 27. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!