Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Léteznek párhuzamos világok...

Death42 kérdése:

Léteznek párhuzamos világok és lehetnek róla nekünk bizonyos emléktöredékek?

Figyelt kérdés

2016. márc. 3. 09:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Emlékeim vannak, amikre nem találtam magyarázatot."

Pedig pont úgy van, ahogy mondták.

Ez vizsgált jelenség, és nagyon sok embernél nagyon gyakori a hamis/újrarendezett/átalakított emlék.

Hipnózissal is lehet ilyet készíteni, de még az se kell hozzá.

Jó lenne, ha ezt elfogadnád, mert 99.99% a valószínűsége ennek, és csak 0.01% annak, hogy tényleg máshonnan jönnek az emlékeid (és az akkor lehet még párhuzamos világ, isten, kobold, démon, reinkarnáció, vagy bármi más miatt).

2016. márc. 3. 16:30
 22/35 A kérdező kommentje:
Már ezeken rég túl vagyok. Kizártam ezt, de még a hamis emlék szindrómára is gondoltam, viszont ez is ki lett zárva, mert olyasmiket tudtam idézni, amiket nem hallottam/nem láttam. Az időpontok is egybevágnak, bár voltak bizonyos események, amiknek a vége vagy az eleje nem megegyező volt. Pl: Láttam egy filmet, aminek a vége nem meggyőző volt azzal, amire emlékszem, vagy konkrét személlyel voltak bizonyos események, amiknek az eleje nem volt megegyező. De amikor mondjuk az említett személy szavába vágtam egy-két mondat után döbbent arccal bámult rám, ami eléggé hülye helyzet. Voltak olyan helyzetek is, hogy azért mentem el megnézni egy mozifilmet, mert korában már láttam az interneten angolul magyar felirattal, de valójában nem láttam abban az időpontban, bár meg akartam nézni, de közbe jött valami és nem láttam, de mégis emlékeztem a filmre. Nagyon sok esettel tudnék példálózni. Nem csak egy filmről vagy egy könyvről van szó. Nem az a helyzet, hogy utólag emlékszem egy-egy jelenetre, hanem attól fogva, amikor megtörtént az, vagy legalábbis megtörténhetett.
2016. márc. 3. 17:01
 23/35 anonim ***** válasza:

Szia hallottál már a konfabulációról?

[link]

2016. márc. 3. 19:38
 24/35 A kérdező kommentje:
#23 Te tényleg ezt hiszed rólam? :DDD Nincsenek neuropszichológiai problémáim nem változik minden alkalommal az emlék és ezt nem csak én, hanem a környezetemben lévők is tanúsítják. Bár ez nem sokat nyom a lapban, mert ugye messziről jött ember mondhat akármit. Minek is hinnél nekem? Magam sem hinném el, ha más magyarázná ezt. Szóval egy egy csónakban evezünk. Viszont mindenesetre ez új, még nem olvastam erről. Kb. Olyan, mint a hamis emlék szindróma. :D Nade mondom ezt nem szoktam reklámozni. Figyelmen kívül hagyom, max nagyon néha teszek egy-két észrevételt, ami általában nagyot üt. Vagy amikor nem figyelek oda és elszólom magam.
2016. márc. 3. 20:34
 25/35 anonim ***** válasza:

Csak emlékeid vannak, vagy más is?

Előre meg tudsz mondani dolgokat?

2016. márc. 3. 20:39
 26/35 A kérdező kommentje:
Mondom nem látom előre a dolgokat és nagyon ritkán vannak emléktöredékeim. Tudom, hogy több is van, de ez olyan, mint amikor egy név nehezen felidézhető. Nem szoktam erőltetni vagy ilyesmi. Az emlék attól fogva megvan, amikor történt, de csak töredékek, viszont csak akkor tudom valamihez vagy valakihez kötni, hogy ha valamivel vagy valakivel kapcsolatos, mert normál esetben figyelmen kívül hagyom és nem foglalkozom vele. Nincsenek látomások vagy hasonló, hanem csak tudom, mert már megtörtént, legalábbis így emlékszem rá. De ez mégsem történhetett meg. Abból az időből amikor történik kétfélére emlékszem. A valóságra és azonos időben egy. másikra, de csak töredékben felidézhető jelenetekkel.
2016. márc. 3. 21:35
 27/35 anonim válasza:
Deja vu : amikor a tudatod annyira tiszta, mert éppen nem ragad bele valami zavaró érzelembe avagy gondolatba, tehát éppen a jelen pillanatokban van benne nagy százalékban, s ekkor a tudatod képes megtapasztalni azt is, hogy valószínűleg miből mi fog bekövetkezni. Ezt megtapasztalva tehát olyan, mintha bepillantást kapnál a jövőbe. Az agynak ehhez semmi köze sincsen, nem a képzelgéseiről van szó.
2016. márc. 5. 07:29
 28/35 A kérdező kommentje:
A deja vu csak egy érzékcsalódás, de nekem emlékeim vannak. Nem értek azzal egyet, hogy "az agynak ehhez semmi köze sincse", de mindenkinek lehet különvéleménye. Sokadjára mondom, hogy nem látom a jövőt semmi ilyesmit.
2016. márc. 5. 11:27
 29/35 anonim ***** válasza:

Azt nem értem, hogy ha az égvilágon semmit nem tapasztalunk a legjobb műszereink garmadával sem - akkor hogyan lehet, hogy a te fejedbe mégis egész emlékek átszivárognak valahogyan?

Elmondanád ennek a lehetséges módját?

2016. márc. 5. 12:02
 30/35 A kérdező kommentje:
#29 Szerinted én mindent tudok? Honnan kéne tudjam? Általánosítasz mindenkire és mindenre, mert ha te nem tudod már az egész világnak fogalma sincs róla. Én nem emlékszem ilyen kutatásra, vagy hogy pénzt öltek volna egy ilyen kutatásba, mert a legtöbben, még a kutatók között is akadnak olyanok, akiknek nem éri meg. Szerintem nem én vagyok az egyetlen és lehet, hogy van is valamilyen hasonló kutatás, de azt nem kötik az orrodra. Vagy nincs még konkrét eredmény, hogy nyilvánosságra hozzák. De aki szkeptikusnak vallja magát nem veti el a lehetőséget. Nem attól leszel szkeptikus, hogy mindenkit lehurrogsz, már inkább én vagyok a szkeptikus.
2016. márc. 5. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!