Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hány FPS-sel működik a szemünk?

Hány FPS-sel működik a szemünk?

Figyelt kérdés
Bocs a gamer kufejezésért, de nem tudtam máskép ilyen tömören leírni :)

2016. febr. 21. 19:59
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
33%
Kb 23-24 FPS már folyamatos mozgás a szemnek. Sok film pl 23.976fps-sel van kódolva, és folyamatosnak érzékeled.
2016. febr. 21. 20:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Periférikus látószögben jóval nagyobb frekvenciát is tud a szem, próbálj meg úgy nézni egy klasszikus képcsöves tvre, hogy nem szemből nézel bele, hanem kicsit mellé fókuszálsz és láthatod a villódzást.
2016. febr. 21. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
39%
Anno én is azt tanultam, hogy 24-25 képkocka másodpercenként már folyamatos mozgás, de, hogy ne kicsit se legyen darabos ahhoz 34-36 kocka kell. Érdekes a kérdés, még nem gondolkodtam ezen és nem is tudom van-e ilyen tanulmány, minden estre még nem tapasztaltam, hogy lag-olna a környezetem 😏
2016. febr. 21. 20:11
 4/8 anonim ***** válasza:

#3 Néha szokott de ahhoz nagyon sokat kell inni :D

#2 Így van, perifériás látásnál kb. 75-80 Hz az, amit már nem nagyon tud megkülönböztetni az állóképtől, ha képernyő-frissítésről van szó. Azonban a mozgóképet figyelve már itt is folyamatosnak tűnik a kb. 24 fps feletti sebesség.

2016. febr. 21. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként nem a szemünk, hanem az agyunk az, amely a képfeldolgozást végzi, a szemünkben lévő receptorok folyamatosan "frissülnek" a beérkező ingerekre, tehát azok sokkal inkább analóg módon működnek, így nem igazán értelmezhető rájuk az fps fogalma.
2016. febr. 21. 20:30
 6/8 Wadmalac ***** válasza:
54%
Utolsó jól írta. A szem érzékelése analóg és minden "képpont" párhuzamosan, állandóan érzékel, nincs olyan, hogy adott időnkénti képbeolvasás. Az agy "frissítés-felfogása" is változik attól függően, agyunk mennyire "koncentrál a témára".
2016. febr. 22. 09:17
 7/8 Tislerics Máté ***** válasza:

Például adrenalin hatására, az "FPS" megnő, ezért is emlékszünk úgy vissza az szorult helyzetekre, mintha lassított felvételben történt volna...

A szemet nem úgy kell elképzelni, mint egy videokamerát, sokkal inkább úgy, mint egy objektívet. (Az egész fejünk felelne meg inkább egy kamerának, ha már így össze akarjuk hasonlítani a dolgokat.)

2016. febr. 22. 10:52
 8/8 sadam87 ***** válasza:

#5, #6

Az igaz, hogy a fotoreceptor sejtek analóg módon érzékelik a fényt, de a jel továbbítása az agyba már digitális módon (akciós potenciálok formájában) történik. Emiatt már a jeltovábbítás sebessége sem lehet (elméletileg sem) akármekkora.

2016. febr. 22. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!