Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A tudományok fejlődése javítja...

A tudományok fejlődése javítja az emberi erkölcsöt, vagy jellemet?

Figyelt kérdés
erről kell egy esszét írnom, de nem értem hogy pontosan mit is ért ez alatt a tanár...valaki el tudná mondani???
2010. márc. 24. 22:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a kettőnek vajmi kevés köze van egymáshoz. A tudomány pár kivételtől eltekintve (görög és római kultúra pusztulása) monoton módon fejlődik, az emberi hülyeség pedig ciklikusan visszajön. Lásd pl. rabszolgaság az ókortól a középkoron át az ujkori Amerikáig.

Azonban az információ birtoklása segít a félelem és tekintély alapú elnyomásokkal szemben (ezért áldozott le az egyház világi uralmának és ezért tiltják volt mindig is cenzúra). Ez közvetett módon a tudomány pillanatnyi állásától is függ.

2010. márc. 24. 22:59
 2/6 A kérdező kommentje:
tehát, szerinted sincs nagyon értelme a kérdésnek... XD akkor már ketten vagyunk...;) erről kéne egy esszét irnom, dee kérdeztem is a tanárnőt hogy ezt hogy érti, fejtse ki jobban de azt válaszolta hogy ennél jobban nem tudja kifejteni... XD azért köszi
2010. márc. 24. 23:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Ronthatja, pl internet-korszak, elkockásodás, elszemélytelenedés.
2010. márc. 24. 23:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a saját véleményedre kíváncsi. Ha szerinted igen, akkor írd le és támaszd alá, ha meg nem, akkor azt írd le és támaszd alá. Mindenképpen szükséged lesz önálló forráskutatásra, pl tudományok kora előtti és utáni erkölcsök, mely erkölcsi normákra hogyan hatott, melyekre nem hatott a tudomány, miért. Az új normák, ha vannak kevesebbek-e a régieknél (ha igen miért, ha nem, miért), és összességében a tudomány ártott-e az erkölcsnek.
2010. márc. 25. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan fejtsd ki az esszében, hogy hülyeség a feladat. Persze burkoltan. Én érettségin arról írtam négyoldalas fogalmazást, hogy mekkora sz@r, értelmetlen és felesleges az irodalomoktatás. (ötös lettem amúgy magyarból :D)
2010. márc. 25. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:
A magyar irodalomban Vörösmarty, Madách a világra nézve legveszélyesebbnek tartotta a tudományos gondolkodás fölényét, s ennek megfelelőbben a legnagyobb kritikával a tudóst illették. Mert ebből alakul ki az az ember,aki az előbbi választ küldte, vagyis tudományosan amorális.
2010. márc. 31. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!