Művészet vagy tudományok? Mit válasszak?
segítsetek kérlek:)
szóval biológia,biokémia érdekel,ebben jó is vagyok nem kicsit,így lehet hogy valami ilyesmit fogok gimi után tovább tanulni.viszont nagyon vonz a festészet is,kiskorom óta rengeteget rajzolok,tele vagyok képekkel a fejemben,csak a sok tanulás miatt lassan tudom megvalósítani őket a vásznon,ez néha fel is idegesít,mert közben újabb és újabb rajzokat találok ki,de időm meg nincs annyi,h lefessem őket.már most vannak,akik vennének tőlem képeket,de mégsem tudom mi tévő legyek.biosz is érdekel,genetika stb.de a rajzolás is a szívem csücske...szerintetek miből tudnék megélni?melyiket éri meg választani?
Nem kell választani.
Azt mondják, az ember mindig több lábon álljon.
Rajzolhatsz munka után, hobbiból.
Idővel kiderül, melyikkel tudsz érvényesülni.
én szeretem a biológiát, igaz fősikolán már művészetet tanultam mégis olyan helyen helyezkedtem el ahol a biológia, fizika, kémia stb fontos.(búvárkodni tanítok)
de felfedezték a rajztehetségemet és a cégemnek és másoknak rajzolok logót, póló terveket, festményre is szükség volt már a merülőhelyről, 2x 1,5 méter és lefestettem :)
szóval lehet a kettőt egyszerre, amúgy szabadidőd lesz, én heti 6x 10órát dolgozom de ha időm engedi , festek, rajzolok. nem kell napi 1 képet összehoznod, évi 12-15is elég. akkor egy kiállítást szervezni és eladni. emellett dolgozhatsz bioszos témakörben.
Először is tájékozódj, mit kezdhetsz egy biológus (vagy hasonló) diplomával. Segítek, mert nekem is az van. Lehetsz pl.:
- kutató egy kutatóintézetben vagy egyetemen, én ezt csinálom; ha szerinted a bioszban semmi kreativitás nincs, akkor ezt az irányt nem javaslom, mert tudomány lényege, hogy mindig új, jobb válaszokat kell adni régi és új kérdésekre, amihez nagyon is kell találékonyság, kreativitás, igaz, teljesen más jellegű, mint a művészetekben;
- a tanári diplomával vagy kiegészítés elvégzése után taníthatsz középiskolában; ha van pedagógiai érzéked, meg tudod osztani a figyelmed, türelmes vagy, motivál mások fejlesztése, akkor ez jó lehet, de művészettel szerintem nem igazán egyeztethető össze, nem csak az időhiány miatt;
- elmehetsz különböző cégekhez, állami intézményekhez különböző laborokba (pl. igazságügy, ÁNTSz, szabadalmi hivatal, gyógyszergyárak, környezetvédelmi minősítő cégek, analitikai laborok) ahol valóban monoton munkát végzel majd, de többnyire 8 óra munkaidőben, utána az egész napod szabad;
- elmehetsz valamilyen céghez gyógyszer- vagy labortechnikai ügynöknek, ilyenkor orvosokat és más laborokat kell látogatnod és rávenned őket, hogy megvegyék az általad kínált terméket; tudományos körökben ez számít a "legaljának", mert semmi köze igazából a tudományhoz és mégis ezek keresnek a legtöbbet; az időd általában nem annyira korlátozott, kaphatsz autót és sok egyéb "bónuszt";
- nemzeti parkok, ahol most elég bizonytalan a helyzet; ezek többnyire nem kutatói munkakörök, de sokféle munka lehetséges az irodai adminisztrációtól a természetvédelmi őrig; nem fizet sokat;
Ha lényeg: azt válaszd, amit SZERETSZ, én is azt választottam és büszke vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!