Hol lehet publikálni "amatőr" szinten?
Adott egy tudományág, amit alig kutattak még eddig.
Én ebből már készítettem egy bsc-s szakdogát, az ok.
Ezt a témát egy nemzetközi tudományos konferencián is előadtam, ott is publikálják majd, ez is ok.
Kérdésem: ha pl csinálok egy saját honlapot és ott a saját kutatásaimat, gondolataimat leírom, az jó? Van valami jelentősége? Van értelme? Nem fogják lenyúlni?
Hogy ki nyúlná le? Bárki, nem tudom.
Úgy, hogy találsz egy olyan embert aki szokott egy újsághoz publikálni, és ő beviszi a tiedet is.
Nekem mondjuk a legnagyobb témába vágó újság ki volt lőve politikai okok miatt - a témavezetőm nem szereti a liberálisokat, én sem, de ő össze is veszett velük - , de egy másikhoz bekerült az első és egyetlen cikkem.
Nem tudom mit értesz amatőr azint alatt, mert egy bsc szakdolgozat nem amatőrség - én is annak a továbbkutatását publikáltam.
Egybként felrakhatod a saját honlapodra, de annak a világon semmi értelme nincs, mert a kutya sem fogja olvasni, nem fognak rá hivatkozni.
Praktikusan felkeresed a témavezetődet és megérdeklődöd tőle, hogy hova tudnál elbírálásra küldeni cikket, vagy ha ő nem szokott ilyet csinálni akkor az intézményt keresed fel ahol ő dolgozik.
'Nem fogják lenyúlni? '
Javasolnam, hogy a 'publikalas' szo jelenteset nezd meg az ertelmezo szotarban. Segitek: 'nyilvanossagra hozatal'-t jelent. Erted, mindenki szamara elerhetove tetelt. Azert, hogy masok is olvashassak, tanulhassanak belole. Ha ennyire felted a kutatasaidat, szabadalmaztasd az eredmenyeket (mar persze ha vannak eredmenyeid).
A lenyúlást arra értettem, ha csinálok egy blogot és oda kiírom a kutatási eredményeimet. Ugye annak semmilyen hivatalos bejegyzése nincs, csak én pötyögném be.
Ok értem, köszi mindenkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!