Amatőr és ismeretlen versíróként hol és hogyan tudnék érvényesülni, publikálni?
Szerintem a [link] egy elég jó kiindulási alap.
Ezen felül érdemes egy blogot indítani: A blog.hu vagy blogspot.com remek választás! A keresőmotorok le szokták indexelni ezeket az oldalakat és idővel, sokan megtalálják majd a verseidet az interneten. Az is lehet, hogy a nagyobb portálok beválogatják a blogodat, így a verseidet a saját hírportáljukba és így még több ember olvassa majd a verseidet.
Érdemes még irodalmi folyóiratokat böngészni, pályázatokat figyelni, esetleg elzarándokolhatsz az írók könyvesboltjába a Liszt Ferenc térnél, ott is biztos tudnak segíteni.
Szeintem meg ha valaki lenyúlja, az már azt jelenti, nem rossz vers. Egyébként mi a gond vele? Hírnevet szeretnél? Az úgysem egy jó verstől lesz, hanem soktól. Az összeset meg nem nyúlhatják le.
Pénzt? Én nem fizetnék azért, hogy verseket olvashassak, és ezzel sokan vannak manapság.
Én mindenképpen a poet.hu-t ajánlanám. Néhány hónapja regisztráltam, és imádom az oldalt. Ha jók a verseid, ott tényleg elismernek, figyelnek. Jó a közösség is, no meg igazi gyöngyszemeket lehet találni a versek között, amiért már megéri regisztrálni. :)
Azt viszont ajánlom, hogy ne ez legyen az egyetlen hely, ahol publikálsz, főleg ha később verseskötetet is szeretnél kiadni (mint pl. én is), mert itt - valljuk be - elég nehéz szponzorokat találni. Én épp ezért kezdek lassacskán egy helyi újságban is publikálni, nagyon remélem, nem csak átverés ez a dolog, mert nekem nagyon sokat jelentene. Mindenesetre a Poet tényleg nagyon jó kiindulási alap, először mindenképp azt ajánlanám. Ott megbizonyosodhatsz róla, hogy tényleg tetszik-e az embereknek, amit írsz, és ha úgy látod, hogy igen, akkor érdemes máshol is próbálkozni.
Sok sikert kívánok neked! :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!