Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Amatőr és ismeretlen versíróké...

Amatőr és ismeretlen versíróként hol és hogyan tudnék érvényesülni, publikálni?

Figyelt kérdés
2013. febr. 10. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2013. febr. 10. 14:15
 2/14 anonim ***** válasza:
Interneten.
2013. febr. 10. 14:24
 3/14 anonim válasza:
100%

Szerintem a [link] egy elég jó kiindulási alap.

Ezen felül érdemes egy blogot indítani: A blog.hu vagy blogspot.com remek választás! A keresőmotorok le szokták indexelni ezeket az oldalakat és idővel, sokan megtalálják majd a verseidet az interneten. Az is lehet, hogy a nagyobb portálok beválogatják a blogodat, így a verseidet a saját hírportáljukba és így még több ember olvassa majd a verseidet.

Érdemes még irodalmi folyóiratokat böngészni, pályázatokat figyelni, esetleg elzarándokolhatsz az írók könyvesboltjába a Liszt Ferenc térnél, ott is biztos tudnak segíteni.

2013. febr. 11. 09:11
 4/14 Tamy16 válasza:
100%
A blog és az interneten való érvényesülés jól hangzik, csak szerintem meg van az a veszélye, hogy más lenyúlhatja, amit te írtál. Egy Ctrl+c Ctrl+v ma már sok mindenre jó. Lehet kisebb újságok szerkesztőségében kezdeni, aztán jöhetnek a nagyobbak utána pedig a saját könyv. Nekem legalábbis ez a véleményem.
2013. febr. 11. 12:24
 5/14 anonim ***** válasza:
43%

Szeintem meg ha valaki lenyúlja, az már azt jelenti, nem rossz vers. Egyébként mi a gond vele? Hírnevet szeretnél? Az úgysem egy jó verstől lesz, hanem soktól. Az összeset meg nem nyúlhatják le.

Pénzt? Én nem fizetnék azért, hogy verseket olvashassak, és ezzel sokan vannak manapság.

2013. febr. 11. 13:19
 6/14 anonim ***** válasza:
A mai világban? Posztumusz.
2013. febr. 12. 07:17
 7/14 anonim ***** válasza:
Csatlakozz egy helyileg, vagy a közeli városban működő amatőr irodalmi egyesülethez. Ott kicsiben mindjárt részt is vehetsz azon emberi alantasságokban, melyek a magasabb irodalmi életet szintén jellemzik.....
2013. febr. 12. 09:42
 8/14 anonim válasza:
100%
Szerzői jogok kiállnak melletted akármennyi idős is vagy, hiszen a szellemi tulajdon is érték. A számítógéped tárolja a keletkezés dátumát ami jó kiindulási alap, hogy tudj védekezni felette. Ha ő nem tud felmutatni korábbi időpontot akkor valószínűleg a te álláspontodat tartanák helyesnek. De általában ezek pitiáner "tolvajok". Nem kell pereskedésig folyamodni. Ráírsz, hogy ne ossza meg a nagyvilággal a TE versedet. Valószínűleg elnézést kér és feltünteti kitől származik vagy eltávolítja azt. Nyugodtan blogolj csak.
2013. febr. 13. 18:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Keress hasonló emberek blogjait weboldalait csináltass te is magadnak egy egyszerűt és cseréljetek bannert illetve linket.
2013. febr. 17. 10:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen a poet.hu-t ajánlanám. Néhány hónapja regisztráltam, és imádom az oldalt. Ha jók a verseid, ott tényleg elismernek, figyelnek. Jó a közösség is, no meg igazi gyöngyszemeket lehet találni a versek között, amiért már megéri regisztrálni. :)

Azt viszont ajánlom, hogy ne ez legyen az egyetlen hely, ahol publikálsz, főleg ha később verseskötetet is szeretnél kiadni (mint pl. én is), mert itt - valljuk be - elég nehéz szponzorokat találni. Én épp ezért kezdek lassacskán egy helyi újságban is publikálni, nagyon remélem, nem csak átverés ez a dolog, mert nekem nagyon sokat jelentene. Mindenesetre a Poet tényleg nagyon jó kiindulási alap, először mindenképp azt ajánlanám. Ott megbizonyosodhatsz róla, hogy tényleg tetszik-e az embereknek, amit írsz, és ha úgy látod, hogy igen, akkor érdemes máshol is próbálkozni.

Sok sikert kívánok neked! :)

15/L

2013. febr. 17. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!